Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 4 februari 2012

De ijsbaan was gisterochtend nog in orde...

Voordat het ging sneeuwen heeft Oscar nog de grote ijsbaan (Zooiplein) geïnspecteerd. Natuurlijk niet de hele baan maar een klein stukje ervan, want hij kreeg erg koude poten en mevrouw K. vreesde bevroren teentjes. Wij vonden het betreden van de ijsbaan sowieso al erg moedig van hem en drongen verder dan ook niet aan.

Wel, zoals iedereen ondertussen wel heeft gemerkt, het heeft gesneeuwd en het is nog maar de vraag of de baan gebruikt gaat worden voor het beoogde doel.
Overigens, omdat het op dit moment vlak buiten ons raam nog 5 graden vriest, zal het Poezenloket niet worden geopend voor de uitreiking van de erwtensoep. Maar als u een kopje wilt komen nuttigen ontvangen wij u gewoon aan de redactietafel (binnen).

2 opmerkingen:

katja zei

Ik ben wel erg benieuwd of de baan nog gebruikt is (degene die de moeite heeft genomen hem onder water te zetten heeft toch vast ook wel even voor sneeuwschuiver gespeeld?). Lijkt me voor kinderen fantastisch om op zo'n veilige manier te kunnen oefenen met schaatsen (of was het ijs niet echt schaatsbaar?).

Voor Os lijkt het me inderdaad wel veel te koud aan zijn pootjes, maar dat snap ik sowieso niet, hoe die katten dat doen met hun blote voetkussentjes in de sneeuw...

ina zei

En de warme wijn, wordt die ook uitgedeeld?