Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 2 februari 2012

Snelle boodschapjes op bevroren grond

In de Hoftuin vonden wij Bohr weggedoken achter een fietswiel. Waarom zij daar zo zat? Voor wie verstopte zij zich?
Wel, om antwoord te krijgen op deze vragen moeten wij snel door naar de volgende foto.

Aha! Buurjongen, pestkop (en partijlid "Hof is Vol") Harremans was buiten gelaten, want hij moest nodig een kleine boodschap doen. Wij zagen hem driftig graven maar dat haalde natuurlijk niets uit. Tenslotte deed hij het maar op bevroren bodem (die na zijn boodschap plaatselijk ietsje minder bevroren was).


Oscar was trouwens met ons meegelopen naar de Hoftuin maar besloot bij de Poort te blijven zitten toen hij Harremans (of Harry zo u wilt) had gezien. Bovendien was er ondertussen nog meer volk de tuin in gekomen.
Jawel, daar was Panda (broer van Harry) die eveneens hoge nood had en druk aan het krabben was. Ook hij slaagde er overigens niet in om een kuiltje in de aarde te maken.
Nog meer haarfabrieken te zien? Wij kijken daarvoor snel naar het volgende plaatje.Natuurlijk, Igor zat er ook weer. Hij had geen hoge nood maar is zo ongeveer de enige die voor de lol in de barre vrieskou rondhobbelt. Maar ja, hij heeft dan ook de mooiste en dikste jas van allemaal en dus geen last.
Wel, beide broers hadden wel last en verdwenen rap weer naar binnen toen zij klaar waren, en omdat Bohr aangaf dat ze ook liever terugging naar haar kussentje bij de cv, openden wij haar voordeur eveneens.

Wij hebben trouwens een tweede kandidaat voor de snorverkiezing aangemeld gekregen: Witte Wangen. Degene die hem opgaf blijft liever anoniem en is zelf niet in staat de snormeting te verrichten. Dit ligt niet aan het mens maar aan de betreffende haarfabriek; die heeft momenteel andere dingen aan zijn kop, zoals het vinden van een lekker wijf. Wij verwachten echter dat als het nog een paar nachtjes blijft vriezen hij zijn zoektocht zal opgeven en zich misschien zelf komt melden voor de meting. Maar met haarfabrieken weet je het helaas maar nooit, en wij kunnen niet anders (net als u) dan afwachten.

1 opmerking:

ina zei

Onze haarfabrieken doen hun boodschapjes allemaal binnen vanwege de kou; het kost zo een vermogen aan kattenbakvulling.