Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 21 februari 2012

De Meest Ontspannen Slaper

Oscar heeft zich opgegeven als kandidaat voor de verkiezing "Meest Ontspannen Slaper", maar helaas moesten wij hem mededelen dat een dergelijke verkiezing er niet gaat komen omdat mevrouw K. dat geen leuke titel vindt en er niets in ziet. Immers, het hele internet staat vol met pittende haarfabrieken; wij kregen laatst nog twee keer complete fotoseries toegestuurd waarin talloze katten in de meest vreemde posities lagen te snurken, van bovenop wasrekken tot tussen de poten van blafbeesten aan toe, en deze foto's waren veel leuker dan die van Os die gewoon op de sofa lui lag te wezen terwijl mevrouw K. naar het schaatsen keek.


Wij hebben de Os echter wel beloofd een andere categorie voor hem te bedenken, dit om te voorkomen dat hij ontslag neemt en terugkeert naar zijn oude huis en huisgenoot Lima. Voorkomen? Waarom? Gunnen wij hem niet een plek waar hij zich het beste voelt? Jawel, tuurlijk (!), maar Oscar is toevallig wel onze beste reporter en daarom zien wij hem niet graag gaan. Eigenbelang inderdaad...

Enfin, mevrouw K. is nu dus druk bezig met het bedenken van die andere categorie, één die Os op het lijf geschreven is, en daarom heeft zij hem tijdens de wat minder belangrijke 10 kilometer-ritten uitgebreid zitten bestuderen. De "langste snor" zit er zoals u kunt zien niet in. Brutaalste blik? Nou, zeker niet als hij ligt te knorren. Beste boomklimmer? Wij kennen betere. Langste staart? Nee dus.
Maar beste lezers, wij vinden vast nog wel iets voor Oscar, iets waarin hij uitblinkt en zich onderscheidt. Doch, mocht u iets opgevallen zijn aan de Os, een zeer opvallende kwaliteit - een prijs waard? Bericht het ons!

11 opmerkingen:

ina zei

Wat dacht u van Beste Reporter?

Gerda zei

Gelukkig gaat het u weer helemaal goed, mevrouw Katblad. Wat Oscar betreft, u zegt het zelf al: de beste reporter. Hij is de uitgebreidste inspecteerder. Oscar is ook de stoerste, niet bang voor regen en wind en andere weersongemakken. Boven is hij de enige haarfabriek die zijn pootjes in het water steekt/wast.

p.s. Gaat u die mooie fotoseries ook publiceren?

Inge zei

De meest bijzondere drinker?
Met zijn voorpoten helemaal in de teil, dat vind ik wel heel apart van Os!

de redactie zei

@Gerda:
Wij doen helaas niet aan FW-berichten plaatsen in het Katblad in verband met mogelijk aanwezige Trojaanse hoefdieren... U zult de foto's zelf moeten vinden op het internet!

mw. Katblad zei

Aan BR hadden wij natuurlijk nog niet gedacht!

Frans zei

Juweeltje van een fotoserie.
Als u bang bent voor paarden mevrouw hoefblad, vermeldt dan het http nummer/adres of zoo. Met spekjes zeg maar. Voor mens Gerda.
Mag ze niet missen hoor.

de hoofdredacteur zei

Beste meneer Frans,
Wij zullen nadenken en overleg plegen over een "doorgeefluik" van leuke links, wellicht te plaatsen in onze bijlage.
Maar weet u, we krijgen zoveel filmpjes en foto's toegestuurd dat het bijna een dagtaak wordt om die te bekijken/beoordelen en te plaatsen!
Maar goed, we zullen het in de vergadering gooien....

Frans zei

Ja maar zeg nou zelf Madame Poezenkrant, ik stuur niet zomaar wat door. Het simpele empirische feit dat u dat vermeld in uw blijde tijding over de meest ontspannen slaper, getuigt van de relevantie van mijn inbreng. En onderscheidt dit van de door u genoemde tsoenami van andere filmpjes en fotoos.
Gun het Gerda nou, toe nou, voor 1 keertje hppw/// vermelden.

de hoofdredacteur zei

Ja ja, de nieuwe rubriek komt eraan, nog even geduld.
Let u wel even op een juiste spelling in uw reacties, meneer Frans? Anders denkt men nog dat u van de straat bent, zeg maar.... Maar dat terzijde.

sabine zei

Ik zat te denken aan: mooiste/grappigste/bijzonderste vlekkenpatroon, en hij heeft dan misschien wel niet langste staart, maar kijkende naar een foto van 12 januari jl. Zag ik dat Oscar wel een prachtig gestreepte staart heeft..........

Moon zei

Mooiste Pluizebuik van Leiden en omstreken.... (gelukkig kan Oscar niet wedijveren met een zekere Pluizebuik uit Heemskerk...)