Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 11 februari 2012

Kort nieuws: fik op de redactie!

Mevrouw K. had gisteren een bordje zuurkoolstampot gegeten, had haar lege bord op de salontafel neergezet en draaide zich om om in de tv-gids te kijken. Opeens zag zij een grote oranje vlam van zeker 30 cm lang!
Wat was er gebeurd?
Japekoppie was onderwijl op de salontafel gesprongen om het bord van mevrouw K. af te likken. Ja, hij had eerder zelf al gegeten en zijn buikje was dus al behoorlijk vol, maar hij moet altijd persé weten wat zijn mens heeft gegeten en dook daarom met zijn snuit in het bord. Maar op diezelfde salontafel stonden drie kaarsen te branden. En zijn staart vatte vlam.... Whaf! Een grote steekvlam. Japekop sprong gelijk van de tafel en het vuur doofde weer snel en vanzelf. Hij maakte van schrik een paar rare sprongen, begreep helemaal niet wat er aan de hand was. Nou, mevrouw K. begreep het wel want de stank was niet te harden!
Na een paar minuten mochten wij even aan J's staart voelen. Hard en stoppelig vanaf vlak boven zijn rozijntje tot de staartpunt. En een hand vol zwarte stoppels kwam eraf. Bah!
Japekop lijkt er overigens verder geen last meer van te ondervinden en het haar zal vast wel weer snel teruggroeien. Mevrouw K. is echter nog in shock.

7 opmerkingen:

Gerda zei

O, wat erg. Gelukkig dat het geen blijvende schade bij Japekoppie heeft gebracht. Maar ik kan me goed voorstellen dat u erg geschrokken bent, mevrouw Katblad. Toch zeker wel een kopje koffie voor de schrik gedronken, he.

katja zei

Getverderrie, wat een griezel die Japekop! Kan me voorstellen dat je daar nog steeds van in shock bent. Wat er allemaal niet had kunnen gebeuren, met Japekop zelf en met het hele huis trouwens....
Wat een mazzel dat Japekop er met een paar stoppels vanaf is gekomen.

Frans zei

Licht ontvlambaar.
Had mijn ex-mens ook

Bart zei

Dat is schrikken! Gelukkig dat het bij een steekvlam is gebleven en dat J alleen zijn staart haren in de hens heeft gezet.

Geef J maar een knuffel tegen de schrik en vertel hem maar dat kaarsen, niet een geschikte plek zijn om je staart in te parkeren en dat mensen daar ook vreselijk van schrikken!

Gelukkig dat zowel u, mevrouw Katblad, als Japekop met de schrik vrij gekomen zijn. Nu maar hopen dat jullie beiden ook snel van schrik kunnen bekomen.

En dat haar dat groeit voor de lente wel weer aan :-)

ina zei

Dat is ook een manier om de klitten te verwijderen..

Wilma zei

Dat heb ik hier ook een keer gehad en sindsdien heb ik hier geen losse kaarsen meer staan. Ik heb nu een lantaarn op tafel staan, met daar in een of meerdere kaarsen. Geen staart die daar meer bij kan komen ...

Annemieke zei

Arme Japekop! Gelukkig lijkt het mee te vallen. Maar kan me voorstellen dat zowel JK als Mw K erg geschrokken zijn.