Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 10 februari 2012

Kort nieuws: klitten verwijderd bij Japekoppie

Gisteren kwam Japekoppie terug van zijn verkenningsronde met een rare en zeer lastige klit onder zijn staart, naast zijn rozijntje zeg maar.
Het is niet zo dat wij op de redactie elke dag de rozijntjes van onze haarfabrieken controleren, maar Japekop was op onze eettafel gesprongen, dacht namelijk dat wij een kaasproeverijtje hadden (maar daar was helaas geen sprake van want we dronken deze keer slechts een kopje overheerlijke venkelthee) en liep zodoende vlak voor het gezicht van mevrouw K. heen en weer met zijn staart enthousiast omhoog gestoken, met het water in zijn bek want op zoek naar een stukje abdijkaas of oude schaap. Nou, en toen zagen we dus in volle glorie die klit zitten.
Gelukkig was mevrouw MaGiz net op bezoek, en zij hield Japekoppie na deze vreselijke ontdekking dusdanig vast dat mevrouw K. de klit (AUW) kon verwijderen.
Vandaag kwam Japekop wederom thuis met een weliswaar andersoortige klit, maar wel op dezelfde ingewikkelde plek. Gelukkig heeft hij kans gezien deze zelf te verwijderen en liet 'm vervolgens achter op onze sofa.

Geen opmerkingen: