Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 24 februari 2012

Binnenkort: Plan B!

Het lijkt heel onschuldig allemaal. De Boez zit bij het potje Nepeta en ziet zogenaamd in de straat spannende dingen gebeuren. Ja, zogenaamd, want voordat mevrouw K. naar het raam liep met de camera, zag zij hem nog vol overgave met zijn rechtervoorpoot door het kapje heen in de Nepeta roeren, en toen hij zag dat zij dat zag, deed hij net (om haar aandacht af te leiden natuurlijk) alsof er verderop iets belangwekkends gebeurde. Hij trok niet eens zijn poot terug uit de pot!Niet lang daarna kwam de Wams voorbij, en ook hij kon het Kattenkruid niet met rust laten. Hij peuterde eveneens met zijn poot door een gat, wist een takje naar zich toe te trekken en ging daar vervolgens vol overgave aan zitten knauwen.
Binnenkort gaan wij over op plan B.

3 opmerkingen:

katja zei

Hè, weer vergeten te checken hoe mijn nepeta er nu bijstaat onder zijn/haar korfje. 't zou toch jammer zijn dat zo'n plantje, terwijl het de sneeuw lijkt te overleven, dan net voor het begin van het echte voorjaar nog het loodje legt (maar dat is bij mij dus wel al eerder gebeurd).
Ben erg benieuwd naar plan B!

Hans zei

Ben nu wel erg nieuwsgierig!

de hoofdredacteur zei

Nog even wachten op iets mooier weer, dan gaan we aan de slag in onze geveltuin...