Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 28 februari 2012

Net geen ongelukken....

Mevrouw Troy heeft een nieuw plekje gevonden om op de terugkomst van haar mens te wachten als deze van huis is gegaan, en wel naast de struik van Charli.
Deze plek heeft echter wel als nadeel dat zij daar vanaf de straat niet zichtbaar is, en omdat zij opeens tevoorschijn pleegt te springen als haar mens aan komt fietsen, is het al een paar keer voorgevallen dat zij net niet onder het voorwiel van mevrouw Katblad terecht kwam (door een noodstop waardoor mevrouw K. bijna zelf tegen de grond ging en zelfs al één keer tegen de buitentafel aanknalde).
Doch, nu wij weten dat Troy daar tegenwoordig vaak pleegt te wachten, remt haar mens alvast een paar meter eerder af en loopt zij het laatste stukje naar huis. Ook dan kan T. Troy natuurlijk nog onder het wiel lopen (zij doet daar ook zeer goed haar best voor), maar dan kan het mens tenminste voorkomen dat er echt ernstige ongelukken met de oude (aan Katzheimer lijdende) haarfabriek gebeuren.
Uiteraard vroegen wij de hoogbejaarde kattendame waarom zij voor een nieuwe wachtplek heeft gekozen en op deze manier met haar leven en dat van haar mens speelt, maar ze keek ons slechts zeer wazig aan en wij meenden haar te horen zeggen dat zij liever helemaal niet meer had dat wij "uitgingen". Aan dit verzoek kunnen wij echter niet voldoen; de bezorgkosten van boodschappen van de AH zijn namelijk niet voor de poes.

2 opmerkingen:

ina zei

Wat zit ze daar schattig! Ze ziet u kennelijk als haar houvast, mevrouw Katblad, en dat is een hele eer.

johanna zei

Wat goed dat u weer kan fietsen, mevrouw Katblad.