Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 10 februari 2012

Heeft u ook nog suggesties?

Witte Wangen gaat onvermoeid door met zijn zoektocht naar een kattendame die bereid is (en in staat) hem een nestje kleine witte wangetjes te schenken; zelfs nu het echt winter is blijven zijn hormonen door zijn keel gieren en besproeit hij alles wat hij op zijn weg tegenkomt en binnen bereik is.
Dag en nacht horen wij hem langskomen en zien onze haarfabrieken hem passeren, want zij houden de "ongeholpen" kater goed in de gaten.
Op nevenstaande foto ziet u de Boez op de vensterbank staan en naar buiten kijken. Ja, want daar was WW weer eens bezig met sproeien en kermen.

En in ons halletje zat Oscar voor het kattenluik hetzelfde te doen: WW in de gaten houden dus, want stel je voor dat die viezerik bij ons naar binnen wil!

Wij zagen de kater ook nog overdag. Hij had toen grote haast. We merkten op dat hij erg onrustig heen en weer loopt, want is hij voorbij een plantenpot, paaltje of struik gekomen, keert hij vaak weer terug naar het gepasseerde object om eraan te snuffelen en er vervolgens alsnog tegenaan te sproeien. (Honderd meter vooruit wordt voor hem dus uiteindelijk 200 meter voetenwerk wegens op en neer.) Hij heeft het er maar druk mee, maar het lijkt alsof hij zelf niet goed weet wat hij nu precies wil of zoekt.
Overigens, momenteel is WW totaal niet geïnteresseerd in de "mooiste, langste snor-verkiezing" die wij a.s. voorjaar hopen te houden. Misschien kunnen wij hem nog overhalen, en anders is Igor de enige kandidaat en dat maakt de verkiezing minder spannend. Helaas kunnen Iwan, Myo en Japekoppie niet met Igor of WW concurreren, al zijn hun snorren ook heel erg mooi en vallen ze zeer bevallig naar voren of opzij. Maar nee, ze zijn dus niet lang genoeg. Wellicht roepen we ter algemeen vermaak nog een andere prijs in het leven, zoals bijvoorbeeld voor de mooiste ogen, beste klimmer, behendigste muizenvanger of langste staart of slaper. Mochten wij daarover een beslissing hebben genomen, berichten wij u dat uiteraard. Misschien heeft u zelf ook nog suggesties? U moet dan wel meehelpen meten, tellen of klokken!
(Oscar heeft overigens al laten weten dat hij absoluut zal weigeren zich te laten wegen; dus een voorstel in die richting heeft geen enkele zin.....)

Geen opmerkingen: