Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 7 februari 2012

Roombrie niet de moeite waard

Tijdens onze laatste (bescheiden) kaasproeverij heeft Japekoppie de roombrie van de AH afgekeurd. Hij nam het fliebertje al zeer aarzelend in zijn bek, kauwde er toen heel voorzichtig op en gooide het vervolgens op tafel terug. Een tweede (vers) fliebertje sloeg hij zeer beslist af. Mevrouw K. was het overigens met hem eens, de kwaliteit van deze kaas was zeer beneden peil.
Het stukje Trappistenkaas (uit dezelfde winkel) dat onze voorproever aangeboden kreeg at hij wel met smaak op; hij vroeg zelfs om een tweede flieber.
Meer kazen hadden wij deze keer helaas niet omdat mevrouw K. niet naar de markt was geweest.

5 opmerkingen:

Frans zei

De rode dikke kat, genaamd heer Mispoes, van mijn ex-mens was gek op gekookte asperges.
Mijn eigen abessijnse prins, Fidel Catro kon niet van de gare gierst en klare couscous afblijven.
En een ander ex-vrouwmens had een poes die tuk was op gekookte bietjes.

ina zei

Wat te denken van een konijn dat gek is op chocola en wortels vies vindt? Oke, het is geen kat, maar toch.

Frans zei

Ik zal het nog sterker vertellen Ina. In 1978 ving ik in het Fochteloërveen onder het zwarte plastic op een boeren mestvaalt (broedhoop) een zwangere vrouw ringslang. Een grote hoor, zeker 90cm, een stevig wijf zeg maar.
Dat zijn notoire kikkereters, bij uitzondering een visje.
Maar dat wijfje at thuis in het terrarium runderhart met de poezen mee. Wel dat hart eerst over een meewerkende tamme bruine kikker gewreven, voor de geur.
Tot slot at ze zelfs zure mosselen uit de hand en poezenvlees zonder die geurproef. Het is geen kat, maar toch.

de redactie zei

Wat bedoelt u met poezenvlees???
Pas op uw woorden, heer Frans!

Frans zei

Sorry, stijlfoutje.
Het vlees voor de poes, vnl. lamshart. Toch is het vreemd dat in landen waar hond op het menu staat, Korea en China, geen roofdieren zoals kat gegeten wordt.
Te pezig of zoo ?