Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 3 februari 2012

Nu er even geen waterkwaliteit van drinkbakken of vijvers meer getest kan worden door Oscar (de oorzaak daarvan is ook u bekend uiteraard), heeft hij zich verdiept in de kunst van het ijsvloertjes inspecteren. Jawel, Oscar is van alle markten thuis!
Wel, het ijs op de vijver voor het huis van Bohr heeft hij als "betrouwbaar" genoteerd, evenals dat in de zinken teil iets verderop en het ijs in onze eigen drinkbak. (Geen betere tester overigens dan de Os, gezien zijn stevige spiermassa en daardoor flink gewicht...) Nog even en wij kunnen dus een "elf-teilentocht" organiseren, nadat Os natuurlijk nog 8 ijsvloertjes heeft getest. Wij weten nog een teil voor het huis van Zwarte Gijs en hebben gehoord dat het Zooiplein is "bewaterd" ten einde daar een schaatsbaantje van te maken. Ja, die ijsvloer telt uiteraard voor meerdere teilen. Mevrouw K. heeft de warme wijn (eigen recept!) al opstaan en overweegt straks een overheerlijke erwtensoep te maken. Het vlees (worst, spek en varkensvlees) is natuurlijk voor onze haarfabrieken, maar dan wel opgediend als fliebertjes.... Wellicht vindt dus de eerste elf-teilentocht vandaag al plaats! Wij kunnen bijna niet wachten (met name op de warme wijn....)!

1 opmerking:

ina zei

Bij ons staat de zelfgemaakte erwtensoep ook al te pruttelen.
Het recept voor de warme wijn, is dat geheim?