Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 3 februari 2012

Instortingsgevaar?

De ijsbaan op het wielhuis van het hij-mens van Bohr is inmiddels, net als de tuinvijvertjes, stevig genoeg om haarfabrieken te kunnen dragen, maar helaas moesten wij vaststellen dat het dak aan het scheuren is gegaan onder het gewicht van het bevroren water.
En om erger te voorkomen, vroeg mevrouw K. een buur te helpen het dak met plastic te bedekken voordat het zou gaan sneeuwen.... (Of dat enige zin heeft? Geen idee...)

Wel, zo gezegd zo gedaan.
Jammer genoeg is het ijsbaantje nu dus niet meer beschikbaar voor onze haarfabrieken, maar die lijken daar eerlijk gezegd maling aan te hebben.
Ondertussen is het namelijk hard gaan sneeuwen en dus zit iedereen binnen.Gelukkig is er van chagrijn (nog) geen sprake en er wordt vrolijk gestoeid. (Boez en Oscar op het kleed, Japekop kijkt vanaf een stoel toe.)
Straks zullen ze wel anders piepen, onze reporters, want natuurlijk wil mevrouw K. wel met hen de sneeuw in! Maar voorlopig valt het witte spul nog te dicht en wil de fotograaf de camera onder deze omstandigheden niet mee naar buiten nemen.

Overigens, de eigenaar van het wielhuis was niet voor commentaar bereikbaar; die zit ergens ver weg waar geen ijsbanen zijn.

2 opmerkingen:

ina zei

Igor vindt de sneeuw geweldig, hij rent er vrolijk in rond, wordt er helemaal opgewonden van en komt dan met een noodgang en natte poten door het luikje naar binnen stormen, waarna hij weer naar buiten gaat om alles te herhalen.

Annemieke zei

Als ik een bontjas had als die van Igor zou ik het ook een stuk langer uithouden!