Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 1 mei 2011

Hoog bejaard

Afgelopen week dachten wij Lucifer in de straat te zien lopen, en daar deze nog steeds als vermist staat geregistreerd, sprong mevrouw Katblad op en zette de achtervolging in. Maar toen wij de rooie volgden de Steeg van Storm door en de Parallelstraat in, zagen wij een zeer magere en al wat oudere kat. Met overigens een paar nog zeer sprankelende ogen die flirtten met onze camera!
Wie was dit toch!? In elk geval niet Lucifer, dat was duidelijk.
Toen hij er zo op zijn gemakkie bij ging zitten, begon het langzaam bij ons te dagen...
Dit was helemaal geen vreemde jongen, dit was gewoon Gabber en hij zat nota bene voor zijn eigen huis!Ja, want Gabber is verhuisd, gewoon de straat overgestoken dus. Hij woont nu in het oude huis van Bel de Franskat en is daar, zo te zien, al aardig gewend.
Zijn mens vertelde ons dat Gabber het erg naar zijn zin heeft in zijn nieuwe huis. Natuurlijk moest hij eerst een poosje binnen blijven om zich alle geuren van zijn nieuwe huis eigen te maken en zijn eigen luchtjes aan te brengen. Nu dat gebeurd is, wandelt hij bij lekker weer af en toe een beetje door de straat en de Steeg, en zo kwam hij dus ook een kijkje nemen in de Katbladstraat (waar wij hem trouwens nog nooit eerder zagen).
Gabber mocht ook al op het dakterras, maar werd daar aangevallen door Monster en daar is hij ontzettend van geschrokken. Ja, Gabber moet nu al zo langzamerhand rond de twintig jaar zijn en dan heb je geen behoefte meer aan de agressie van jongere buurkatten, heh? En op straat schijnt Monster niet meer zo vaak te verschijnen, dus daar is het veiliger voor deze oude, rooie jongen! Wel, wij hopen Gabber nu wat vaker te zien in de Steeg of in de Katbladstraat. Want zeg nou zelf, is Gabber niet een prachtige hoogbejaarde? Wat vindt u ervan, mevrouw Troy? Samen in het zonnetje zitten schelden op die jeugd van tegenwoordig?

2 opmerkingen:

katja zei

Ach, wat een lieverd is Gabber om te zien. En met van die schattige sproetjes op z'n neus. Die krijgen veel rooie katten naarmate ze ouder worden, volgens mij. Snuitje (ook 20) heeft er ook een heleboel.

Jacq. zei

Nou, Gabber mag er zeker zijn voor zijn 20 jaar, zeg!! Ook mooie ogen heeft hij. Ik hoop dat hij vaker door de Katbladstraat wandelt.