Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 17 mei 2011

Cadeautje in een vaasje

Japekoppie:
Mevrouw Katja heeft leuke bloemetjes voor ons meegenomen, en nu wil het toeval dat er nepeta tussen zit. Dat heb ik natuurlijk direct ontdekt en daarom kan ik mij eigenlijk ook wel gelijk de eigenaar van dit bosje noemen. Ja, en ik denk dat ik maar een takje van dat heerlijke kruid eruit trek, voordat iemand anders dat doet als ik net even niet oplet.


T. Troy:
Ligt hier zomaar een takje kattenkruid op de tafel. Dat ligt er natuurlijk niet voor niets maar is speciaal hier voor mij neergelegd. Wel, dat komt goed uit want ik heb een half ingepakte koffer zien staan en u hoeft mij niet te vertellen wat dat betekent. Vandaar ook dat dit kruid op dit moment helemaal niet ongelegen komt, en niemand gaat het van mij afpakken dus.....

De Boez:
Ruikt goed dit kruid, maar het is al wel een beetje uitgekauwd. Hadden ze me best eerder voor mogen roepen. Derdehands zeker? Dacht ik al. Neemt niet weg dat ik er best nog wat mee kan, al had ik het natuurlijk liever vers gehad. Ja, ik weet wel dat het ook in de kruidentuin staat, maar thuis ruikt het toch ook best wel goed!
Trouwens, sorry dat ik een dutje op de strijkplank heb gedaan en dat je reiskleding nu onder de haren zit. Wellicht een goede reden om toch maar thuis te blijven? Nee?

2 opmerkingen:

Hans zei

Jullie blijen toch wel die 5 dagen binnen!?
Anders zit ik hier met angst te wachten op de varhalen. Dankzij Mees!

katja zei

Hihi, dat derdehands kattenkruid :-)