Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 7 mei 2011

Moet kunnen, in deze tijd

Tjongejonge, het is weer zover. Boez is alweer bezig om Oscar te smoren, en die laat het nog toe ook. Os knijpt gewoon zijn ogen stijf dicht en wacht zo rustig af tot de Boez klaar is met zijn dominante act.
Boez, laat de Os met rust! We gingen een stukje lopen, weet je nog? Verdorie, Boez!


Ja Os, dit is je kans! Geef Boez een knal voor z'n kop en ga er vandoor! Hij let net even niet op, toe nou! Het is nu of nooit Os, zet 'm op, je kan het!


Ja, nou is het te laat.
Wat? Je wilt helemaal niet weg? Je vindt het wel leuk dat Boez in je nek zit te bijten? Doet geen pijn, zeg je? Je vindt het zelfs wel een soort van lekker???

Wel, het is goed dat je dat ons even laat weten, want dan hoeven wij in het vervolg geen moeite meer te doen om je te ontzetten, heh? En we hoeven ons dus ook geen zorgen om je te maken. Je vindt het dus wel lekker, dat gesmoord worden. Nou, ieder zijn meug, Os!
Tjongejonge, het moet niet gekker worden met die twee. Straks gaan ze zich nog verloven of zoiets idioots!

Stil maar mevrouw Katblad. Het komt wel goed met u. Rustig nu maar. Even zitten? Nee? Even naar huis voor een kopje koffie dan misschien? Wijntje? Nee, daar is het nog te vroeg voor. Kopje thee met een paaseitje, is dat geen goed idee? Ja, we hebben er nog genoeg. Allemaal puur ja, helaas. Nee, de jongens zijn alweer uit elkaar. Lopen nu wat te zooien en klooien inderdaad, dus niks aan de hand verder. Laat ze nou maar heh? Bovendien moet dat kunnen in deze moderne tijd, zo'n jongetjespaar. U zegt dat de Boez gewoon nog niet weet wat hij wil? Wel, we hebben het er nog wel over. Nee, nu even niets meer zeggen want u moet eerst kalmeren. U wilt naar Pauw en Witteman? De wereld draait door? Nee mevrouw Katblad, nu overdrijft u toch echt.  U wilt uw rose pilletje nu al innemen? Oh, een witte. Ja dat lijkt ons ook beter, in dit geval.

Geen opmerkingen: