Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 13 mei 2011

De kift

Loesie (geboren augustus vorig jaar) is weer even buiten geweest, maar dan wel aan de lijn. Zijzelf zat daar niet zo mee en vermaakte zich uitstekend, al zat ze dus stevig in een tuigje gesnoerd.
Weer viel het ons op dat Loesie nog zo vreselijk klein is, al is ze reeds 8 maanden oud.
Haar mens vertelde ons dat Loesie, toen zij bij haar nieuwe mens kwam, eerst van 55 vlooien moest worden bevrijd en daarna (omdat dat nog niet alles was) nog een spray-behandeling toe kreeg ook. Arme Loesie. Maar evengoed is Loes dus een kittige poes geworden, vrolijk en vol levenslust.

Toen het mens van Gizmo langskwam en met een stokje ging vegen over de straat, toonde Loesie daar direct belangstelling voor. Maar toevallig kwam ook Oscar langs, en hij had wat moeite met de aanwezigheid van de kleine poezenmeid....
En Oscar haalde plotseling uit naar Loes, maar als u goed naar de foto kijkt ziet u nog net helemaal aan de bovenrand dat Loesie niet met zich laat sollen en even hard probeerde terug te meppen.
Nee, het takje was even helemaal niet in zicht of in de buurt, dus de twee mepten wel degelijk naar elkaar. De kift, heh? En zo kunnen we nu al zien dat Loesie niet voor de poes is en al helemaal haar mannetje staat!
Daarna verloor zij al gauw haar belangstelling voor het takje en ook Oscar, want ze rook allerlei geuren en die moeten uiteraard onmiddellijk geanalyseerd worden. Ja, als je nog niet zo vaak buiten bent geweest, moet je nog heel veel leren over de straat, de paaltjes en de luchtjes die daar omheen hangen of aan kleven. En dan mogen de Oscars van de straat best met takjes spelen, want dat is toch maar flauwekul en daar is later ook nog voldoende tijd voor. Eerst de wereld verkennen, dan pas spelletjes doen. Heh, Loesie? Gewoon een kwestie van prioriteiten dus.
Wel, Loesie genoot nog even van de geuren en de zon, Os probeerde nog aan haar lijn te gaan hangen (wat hem nog lukte ook), maar toen was het weer tijd om naar binnen te gaan. Tot de volgende keer maar weer, Loesie! En misschien dan in de nabije toekomst wel zonder tuigje?

5 opmerkingen:

katja zei

Goh, die Oscar, ik had het niet achter hem gezocht !
Maar gelukkig komt Loesie goed voor zichzelf op.

Annemieke zei

Loesie doet me qua karakter een beetje denken aan Mini! Die liet ook niet met zich sollen.

Annemieke zei

Hopelijk reageer ik niet 50 keer want de reacties pagina doet weer raar.

Loesie is een lekker kittig ding - doet me denken aan Mini.

ina zei

Nou ja, Os! Gedraag je tegenover een dame.

de redactie zei

@annemieke: slechts 2 keer. Heb je het ene gehad, dient het andere zich weer aan! We konden vanochtend ook al niet op internet komen....
Maar u heeft gelijk: Loesie lijkt qua gedrag best veel op Mini, dus dat kan nog wat worden met die kleine!