Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 28 mei 2011

Wie heeft dat gedaan?

Mevrouw Katblad:
Wat krijgen we nou? Wie van jullie heeft zich vergrepen aan dit kleine, piepjonge vogeltje? En vervolgens wreed vermoord bij mijn stoel neergelegd? Nou?
Geen antwoord....
Zeg? Wie doet zijn bek open? Niemand?
Nee dus.....
Wel, dan mag mevrouw K. dit arme beestje zeker weer opruimen, heh? Terwijl ze dat dus helemaal niet zo leuk vindt! Nee, verre van dat! Nou, fraai is het weer! Moet mevrouw Katblad wel een klein beetje van huilen, van zo'n moord! Ja, nu is ze verdrietig, heh? Omdat ze óók van vogeltjes houdt, ja! Maar blijkbaar en toevallig op een andere manier dan jullie, heh? Ja!
Geen commentaar, alle reporters zijn naar buiten gegaan. We zagen geen schuldige ogen, maar ook geen trotse of brutale kijkers. Waarschijnlijk was het vogeltje al uren eerder gevangen en binnen gebracht, en waren ze het allang weer vergeten. Want zo gaat dat, helaas. En mevrouw Katblad heeft toen maar het beestje in een krantje gewikkeld en naar de vuilnisbak gebracht. Want ook dat gaat zo. Ach en wee.....

4 opmerkingen:

ina zei

Aaaach, wat zielig.

Annemieke zei

Zielig, maar waarschijnlijk was ie uit het nest gevallen...dus ik weet niet of de katten schuldig zijn (als ze eenmaal vallen kunnen ze niet meer terug heb ik altijd begrepen - maar daar kan de bioloog vast meer helderheid over verschaffen).

Hans zei

Het is inderdaad een nog niet vliegklaar jong, Annemieke heeft gelijk.

mevrouw K. zei

Gezeten in de hoteltuin zagen en hoorden we een grote groep mussen in de boom (soort cypres) tekeer gaan. Toen zij opeens weer vertrokken, hoorden wij geritsel en zagen wij een jonge merel uit diezelfde boom vallen. Wel in staat om te hippen, maar niet om te vliegen. Gelukkig geen haarfabrieken daar, maar ook dit vogeltje zal het wel niet gered hebben..... En wij konden niets voor dit beestje doen.