Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 1 mei 2011

Erg schuw en onbekend

Afgelopen week hadden wij weer eens bezoek van een Vreemde. Tenminste, wij hadden deze haarfabriek nog nooit eerder in de Katbladbuurt gezien en nu zat hij/zij daar zomaar achter een bosje fietsen aan de overkant van de straat (naast de Garage, u weet wel....).
Een flink exemplaar, en nog erg schuw ook. Wij probeerden deze haarfabriek wat beter digitaal vast te leggen, maar hij/zij maakte het mevrouw Katblad wel heel erg moeilijk!

De haarfabriek kroop van wielhuis naar wielhuis namelijk, en foto na foto mislukte. Het exemplaar hiernaast hebben wij (na een hoop foto-shoppen) maar geplaatst, bij gebrek aan beter dus.
Deze jongen of meid is dus flink van postuur, en als hij/zij is weggelopen dan is dat vast nog niet zolang geleden. Het is een vrij donkere cyper met een wit kinnetje waarop een zwart vlekje precies in het midden. Verder een grote, witte bef en zo te zien vier witte pootjes. De buik hebben wij niet goed kunnen bekijken...
Wie herkent deze, zeer schuwe kat?

Geen opmerkingen: