Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 4 mei 2011

Van koud naar warm

Boez, je bent hartstikke koud. Ja, je zoekt helemaal in de verkeerde richting want daar zit hij niet. Draai je eens om?Nee, aan deze kant zit hij ook niet. Toch nog moeilijker dan je dacht, heh? Ja, hij zit goed verstopt en je bent nog steeds koud. Iets warmer dan daarnet ja, dat wel, maar je kijkt nog steeds niet in de goede richting.

Ja, nou word je warmer. Eindelijk zeg! Maar je moet nog wel een stukje verderop. Ruik je hem dan niet? Hij ligt heel goed verstopt en houdt zich heel erg stil, heh? Dus jij moet in beweging komen en verder zoeken. Je wordt steeds warmer, Boez! Goed zo!
Eindelijk gevonden! Heel goed gedaan Boez, maar de volgende keer moet je het echt eens helemaal alleen doen.
Gaat het goed met jou, Oscar? Erg knap van je dat je zo lang stil kon liggen! Leuk spelletje, heh jongens? En wat zullen we nu weer eens gaan doen? Want jullie willen vast en zeker nog niet naar huis, wel? Nee, dat dachten we wel. Hommels vangen? Nou, dat lijkt ons niet zo'n goed idee. Stukje lopen dan maar? Of eerst nog even stoeien?

2 opmerkingen:

Inge zei

Mooie foto's van de boeven zo in het groen!

de fotograaf zei

Dank u!