Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 4 mei 2011

Sporen van een drama

Cera (u ziet haar nog net in de schaduw op de foto) heeft gisteren een interessante ontdekking gedaan. In de Kruidentuin, naast een bankje, zag zij namelijk de sporen van een flinke vechtpartij.
Nee, niet zomaar een paar plukjes haar uit de vacht van een haarfabriek, de straat lag er vol mee! Kijkt u maar naar de volgende foto, dan ziet u het nog beter dan op deze.
Ja ja, wit met grijs. En het zag er vrij heftig uit, qua hoeveelheid dus.
De vraag is nu: van wie is al dat haar? Wie werd hier zo'n beetje gevild en ook belangrijk: wie is de dader geweest?
Wit en grijs doet denken aan de kleine Wamy, maar wij zagen hem later vrolijk rondlopen en ontdekten in zijn vacht geen kale plekken. Iemand anders konden wij niet verzinnen, en als zich geen getuigen melden zal het altijd een raadsel blijven welke haarfabriek hier nu zo te grazen werd genomen. Het waarom, daar kunnen we sowieso en helemaal naar blijven gissen!
Of is er heel misschien toch iemand die meer weet van het drama dat zich hier moet hebben afgespeeld? U mag ons in dat geval ook uw anonieme tip geven!

5 opmerkingen:

Hans zei

heeft er niet iemand een blafbeest gekamd?

de fotograaf zei

Eh, daar hadden we nog niet aan gedacht....
Is dit dan werkelijk gewoon maar blafbeestenhaar? Met een klik op de foto krijgt u een duidelijker beeld.

Hans zei

dit lijkt me echt blafbeestenhaar. Ik ken het van Crones\teijn, waar mensen ook zondag uitgebried hun honden gaan kammen

de redactie zei

Nou mooi dan! Daar gaat ons verhaal!

Hans zei

Gelukkig voor de katten dus. . . . :)