Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 11 mei 2011

Zwarte poes

Het was tegen het vallen van de avond dat er een zwarte poes door de redactie-ruiten kwam gluren. Tegen de tijd dat wij onze camera hadden gepakt, stond de haarfabriek onder de buitentafel, nieuwsgierig naar wat wij dan wel van plan waren. De staart konden wij niet zien, maar aan het gedrag kon mevrouw Katblad afleiden dat het niet Gizmo was die daar zo stond te kijken. Nee, want die is altijd veel te opgewonden om te blijven staan of te wachten!
Wel, helaas mevrouw Katblad, u zult even naar buiten moeten om deze zwarte goed te bestuderen, heh? Ja, want anders moet u zonder eten naar bed, of erger nog, dan krijgt u straks geen glaasje wijn.

Mevrouw Katblad deed wat er van haar werd verlangd en kwam even later terug met nog een foto van de zwarte kat. Slechts één inderdaad, en dan nog half ook want de zwarte wilde niet gefotografeerd worden, voelde zich erg bedreigd en houdt duidelijk niet van vreemde mensen dus vluchtte rap de Steeg in. Maar goed, op deze ene foto kunnen wij wel zien dat het hier gaat om een zwarte met een scherp puntje aan de staart! En daarmee valt Gizmo dus definitief af, want zij heeft een ronde eh..... afronding (zeg maar) van haar staart.
Bobo dan misschien? Nee, want Bobo komt nooit verder dan het huis van Oscar, en zal zeker niet de Steeg van Storm betreden (stel je voor!), dus haar konden we ook uitsluiten. Nou, wie dan, heh? Weer een vreemde?
Denk na mevrouw Katblad! Waar betalen wij u nu eigenlijk voor? U dient dit mysterie op te lossen! Ga er even rustig bij zitten, doe de ogen dicht en doe een "Ohmmmmmmmm".......
Yes! Dit moest dan Poeki zijn! Nee, natuurlijk niet die oude, langharige dame die achter ons woont, maar de mams van de Wams (moeder van Wamy). Meestal zit zij achter op haar dak en maakt zij ruzie met Lima en Oscar, maar nu was zij wellicht ontsnapt of met opzet op straat gezet! (Dit bedoelen wij natuurlijk niet als negatief, heh?) En zij had zo-even de buurt verkend maar was zo geschrokken van mevrouw Katblad (kunnen wij ons wat bij voorstellen) dat ze had besloten maar weer terug te keren naar de Parallelstraat!
Ja, wij zijn er nu 95% zeker van dat dit de moeder van de Wammes was. En daarover verder denkend: misschien was zij wel op zoek naar haar zoon omdat hij weer eens niet was komen opdagen voor het diner!
Wij hoorden trouwens van het mens van Gizmo dat zij de Wammes (alias Wamy) kort geleden het huis van Poezemans had zien binnengaan. Maar daar kijken wij dus niet van op, want Poezemans krijgt hele lekkere brokken, wij hebben met eigen ogen gezien hoe Wamy supermarktbrokjes heeft geweigerd, en dus hebben wij daaruit kunnen concluderen dat de Wammes precies weet wat hij doet en waar hij het haalt. En die onschuldige, bedelende ogen dan? Gewoon strategie en pure berekening! Meer hebben wij niet te zeggen...

1 opmerking:

katja zei

Dit is een test ;-)
Gisteren wilde ik hier al reageren, maar de reactiemogelijkheid werkte toen niet. Maar blijkbaar deed heel Blogger het niet en kon Mevrouw Katblad niet eens nieuwe berichten posten !

Op de bovenste foto zag ik Poeki pas staan toen ik de foto aanklikte. Dus ik kan me voorstellen dat het eerst wel een mysterie was voor Mw Katblad.