Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 15 mei 2011

Nachtelijke zoektocht naar Boez

Mevrouw Katblad wilde naar bed gaan, maar daar de Boez nog ergens buiten rondzwierf, besloot zij hem eerst maar eens te gaan zoeken. De camera ging met opzet mee en Cera per ongeluk, want zij wist mee door de deur de straat op te glippen. Wij meenden op dat moment mevrouw K. te horen vloeken, maar kunnen het ook mis hebben....
Eerst gingen we naar de Hoftuin, waar nog heel druk kattenverkeer was.
Hiernaast ziet u Myo. Hij staat een beetje te twijfelen, want heeft weliswaar best gezien dat er vreemdelingen de tuin zijn binnen gekomen, maar is in de war geraakt door het geflits...


Ook Panda vond het niet fijn om in het zonnetje te worden gezet, en kroop zelfs een beetje in elkaar.
Toen wij de Poort door wandelden meenden wij eerst dat daar Boez zat, maar dichterbij werd het verschil steeds duidelijker en vloeide onze hoop langzaam weer weg.
Het was overigens behoorlijk donker in de tuin; iemand had de lantaarnpalen gedoofd of er was een stroomstoring bij de gemeente - dat kan natuurlijk ook.


In het midden van de tuin zat Harremans ons gade te slaan. Cera en Oscar (allebei met mevrouw K. meegegaan) zaten trouwens nog bij de Poort, want zoveel Hofbewoners kunnen zij uiteraard niet aan en dus hadden zij besloten daar netjes te wachten.Daar er in de Hoftuin geen spoor te bekennen was van ons kleine zwervertje, gingen we naar de Kruidentuin. Oscar ging bovenop het bankje zitten om de tuin beter te kunnen overzien, mevrouw Katblad riep zachtjes Boez' naam. Ja zachtjes, want het was al laat en er lagen dus al mensen te slapen.
Maar ook hier geen spoor van het mormel. We gingen door naar de Parallelstraat.

Ja, ook Simba was nog op! Wij hadden hem al zien rondlopen, maar toen Os en Cera in zijn buurt kwamen verkoos hij toch zijn vensterbank boven het struikje (waar hij altijd achter wegkruipt).
Of hij misschien de Boez had gezien? Geen commentaar.
We sloegen af naar de Steeg van Storm.
Hallo Wammes, eh... Wamy! Mocht jij van je moeder nog wel zo laat de straat op? Of ben je de hele dag soms weer niet thuis geweest? De Wams wist echt niet waar we het over hadden maar wilde wel weten of het Poezenloket misschien nog open ging. Honger zeker? Ja, want hij liep met ons mee naar de Katbladstraat in de hoop dat wij hem misschien in de gelegenheid zouden stellen wat brokjes te scoren. Maar wij gingen niet naar huis. Nog niet, nee.

Ook Lima was nog op, maar zo te zien zeer tegen zijn zin. Hij zat namelijk voor zijn huis en keek verlangend door het raam naar binnen. Wij nodigden hem nog uit om met ons mee te lopen, voor de gezelligheid, maar daar had hij geen trek in.
Al met al nog steeds geen Boez te zien.
Zouden wij hem nog vinden? Kwamen wij misschien nog andere haarfabrieken tegen in het donker?
Morgen kunt u het lezen....

3 opmerkingen:

Gerda zei

Lekker druk daar 's nachts in de Katbladbuurt.

Inge zei

Toch niet weer he? Dacht ik eerst.

Maar aan de toon van je bericht lees ik al dat je de rakker toch nog ergens hebt kunnen vinden....
Ben benieuwd waar je hem vandaan hebt geplukt....

Hans zei

Ik word nu ook wel nieuwsgierig. Lag ie niet al stiekum onder het dekbed?