Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 16 mei 2011

Grassprieten afgekeurd

Boez en Oscar gingen voor een grasinspectie naar de trap in de Hoftuin. Wat zij daar aantroffen voldeed niet aan hun verwachtingen.
Nee, want het gras groeit niet zo weelderig als vorig jaar; er zijn te weinig sprieten en de bosjes zien er wat zielig uit.
Hadden de pollen last van watertekort? Of waren zij bij de knipbeurt niet goed behandeld?
De twee reporters waren in elk geval erg teleurgesteld over de kwaliteit van de sprieten.


De Boez had al snel besloten dat dit gras moest worden afgekeurd. Nee, geen lol aan te beleven. Oscar zette zijn inspectie nog even voort, maar haakte tenslotte ook gedesillusioneerd af.
Tuinman Panda verklaarde dat het aan hem niet had gelegen. Nee, de schade was ontstaan door de bemoeienis van mensen, en die hadden beter van het gras af kunnen blijven. Maar goed, het was nu te laat om nog een klacht in te dienen. Misschien dat een paar goeie regenbuien de conditie eventueel nog kon verbeteren? Ja, dat zou zomaar kunnen, maar Panda wist het niet zeker.
In elk geval moesten wij noteren dat de slechte staat van de sprieten niet door hem is veroorzaakt. Dat is dus bij deze vastgelegd.

Geen opmerkingen: