Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 7 mei 2011

Solidariteit

Cera in de dakgoot bij de buren? Jawel. Daar zat zij gewoon mooi te wezen.
Hoe zij daar kwam weten wij niet, want het slaapkamerraam achter was dicht dus kon zij niet via die weg op het dak gekomen zijn.
Nee, waarschijnlijk was zij onder het poortje door gekropen (dat gaat nog maar net in haar geval) en toen via een aantal muurtjes naar boven gegaan.
Zij doet dat anders nooit, voor zover wij weten.
Wel, vanaf die plek kon zij uitstekend de opgewonden meesjes bestuderen. Ja, zij had heus wel in de gaten dat ze niet bij ze kon komen (want zo slim is ze wel), maar alleen kijken kan ook erg plezierig zijn, heh Cera?
Pardon? We begrijpen je helemaal verkeerd? Je zit daar niet voor je lol maar uit solidariteit? Nou, vertel ons dan maar met wie. Ja, met wie je hier solidair zit te wezen dus!
Ah, Oscar. Die zit verderop, zeg je. Ergens waar jij niet bij kunt.
Nou, dan weten wij wel waar en we gaan onmiddellijk kijken!
Jawel, Cera had het bij het juiste eind. Oscar zat weer een partij moeilijk te doen op het dak van zijn huis. Effe niks zeggen, want dan ziet hij ons misschien niet en dan gaat ie niet zo zitten kermen. Ja, want Os kan behoorlijk janken en dan ga jij je nog schuldig voelen over het feit dat hij daar zit, heh? Terwijl hij dat toch gewoon aan zichzelf te wijten heeft.


Oeps, hij had ons al gezien. En ging uiteraard gelijk mekkeren, daar kan je natuurlijk op wachten.
Os, wat ben je toch hardleers! Maar je zit daar wel mooi, dat moeten wij eerlijk toegeven.

Gelukkig kwam het mens van Os net met het wielhuis aanrijden, en even later was Oscar beneden en kwam direct naar ons toelopen. Boez liep hem trouwens straal voorbij; wij denken dat hij boos was omdat zijn vriendje weer dom was geweest waardoor hij zich alleen had moeten vermaken.
Rare beesten, die haarfabrieken. Maar uiteindelijk kwam het natuurlijk allemaal weer goed.

2 opmerkingen:

ina zei

Oeioei, Cera kan ook boos kijken!
Heeft ze dat van Mini geleerd?

Hans zei

Helemaal met Ina eens! Zo ken ik jou niet Cera!