Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 25 mei 2011

Orde op zaken

Mevrouw Katblad is weer helemaal thuis. Ja, want als zij de voordeur opent, krijgt zij dit soort tafereeltjes te zien en daar wordt zij erg vrolijk van!
Slechts 5 dagen was zij van huis, in Venetië was er genoeg afleiding en de reporters hadden meerdere, goede oppassers (dus geen zorgen daarover), maar weer in je eigen huis met je vertrouwde haarfabriekjes (wat zijn ze eigenlijk toch groot in vergelijking met hun soortgenoten in het zuiden van Europa!) stemt altijd weer tot grote tevredenheid en zelfs gelukzaligheid.
Mevrouw Katblad wilde naar buiten stappen, maar moest even wachten totdat zij door de deur kon en de opstopping was opgelost. Helemaal achter ziet u Wamy liggen dweilen, daarvóór zit Cera, op de deurmat ziet u Oscar en Japekoppie loopt net langs hem heen om aan zijn verkenningsrondje te beginnen.

Mevrouw Troy zat reeds enige tijd buiten onder het Poezenloket. Zij was weliswaar blij dat mevrouw K. weer thuis was, maar wendde het tegendeel voor om zo duidelijk te maken dat zij erg gesteld is op een vaste structuur en dat de reisjes van haar mens daar dus niet inpassen. Nu, na twee dagen, lijkt het erop of mevrouw Troy weer in haar gewone doen komt, maar 's nachts zorgt zij er wel voor dat haar mens niet meer zomaar kan vertrekken door bovenop haar te slapen (voor het geval dus).Zo braaf en zoet als de Boez de afgelopen dagen 's avonds en 's nachts is (slapend onder het dekbed of op het logeerbed), zo wild is hij overdag. Maar Os kan er dus ook wat van (zie foto). Waar Ozzy 's nachts uithangt weten wij niet, maar toen wij midden in de nacht van Schiphol terugkeerden, zat hij op de glijbaan op het Zooiplein en kwam hij naar ons toe rennen zodra hij de stem van mevrouw K. had gehoord, terwijl de andere reporters boven op bed lagen en gewoon door snurkten (of deden alsof).Ja hoor, we zijn weer helemaal thuis en het gewone leven is weer begonnen.


En terwijl mevrouw Katblad deze foto's nam, had Wamy kans gezien alle voerbakjes aan te doen. Wij hoorden van de hoofdoppas (mens van Gizmo en Sonny) dat zij Wamy niet had kunnen weren uit ons huis. Nee, want op een avond wilde de Boez dus weer eens niet thuiskomen en had zij het kattenluik voor hem opengelaten (alleen inkomend verkeer dus), en toen zij de volgende ochtend ons huis weer betrad, was het een erg gezellige boel in onze slaapkamer. Zij verwachtte namelijk 4 haarfabrieken te mogen begroeten, maar telde er 6!
Wel, nu snapt u natuurlijk nog beter waarom mevrouw Troy even tijd nodig heeft om e.e.a. te verwerken, heh? En nu mevrouw Katblad de teugels weer in handen heeft, komt het vast allemaal weer in orde. Dat hopen wij tenminste.

4 opmerkingen:

katja zei

Ik had het verhaal al gehoord over Wamy en Os die zich hadden laten insluiten in de redactie. Het is waarschijnlijk een erg 'gezellig' nachtje geweest daar in de slaapkamer (geen krokodil onder het bed, maar een Wamy).

ina zei

Misschien wordt Wamy nu beter geaccepteerd, nu zijn geur in het huis hangt. Of lagen er veel plukken grijs en wit de volgende ochtend?

Annemieke zei

Haha, een invasie van katten bij de redactie!

Hans zei

Wamy is duidelijk geaccepteerd, een nieuwe partij onder mevrouw Troy's leiding: De Partij Er Kan Nog Meer Bij!.
Ik had dat wel willen zien zes haarfabrieken op dat bed, vier legale en twee (niet eens zo) illegale!