Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 2 mei 2011

Is dit nou nodig?

Japekoppie:
Ik dacht nog zo: We gaan een rustige zomer tegemoet na al dat getimmer aan de buitenkant van het huis. En dat had je me bovendien ook beloofd.
Maar nu is het weer raak. Ik kan niet eens een dutje doen op bed en voel me nergens veilig. Heb je gevoeld hoe het tocht daarboven? Ja, de anderen zijn ook al het huis uit gevlucht; Boez het dak op, Cera naar de Kroeg en mijn moeder (Troy - red.) zit onder de buitentafel. Ik wil niet naar buiten, ik wil bij jou zijn. Als je nou eens op je stoel gaat zitten, kom ik naast je, kun je me troosten en dan wachten we samen tot het allemaal over is. Ja, je bent me heel wat verschuldigd omdat je nu weer van die lui in ons huis hebt gelaten. Is het een idee om het kammetje even mee te nemen naar de stoel? Zullen we dan maar?

Wel, gelukkig is het inmiddels allemaal weer voorbij. De redactie heeft nieuwe schuiframen op de bovenverdieping. Was dat nodig? Ja. Het waren nog de originele ramen uit 1910, dus meer dan 100 jaar oud, en van schuiven was geen sprake meer. Bij een beetje harde wind gingen de ramen bovendien rammelen en dat slaapt niet zo lekker, heh? Vandaar dus.
Japekoppie ligt inmiddels weer op bed zijn zoveelste trauma te verwerken. Hij heeft gelukkig zijn ontbijt binnen kunnen houden....

1 opmerking:

ina zei

Ach, arme zenuwpees.