Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 16 mei 2011

Studiereis (zogenaamd) en de buuf

Mevrouw Katblad gaat woensdag met het vliegtuig naar Venetië (samen met haar kleine (!) meid) om 5 dagen lang de haarfabrieken in de gondels te gaan bestuderen.
Zij heeft besloten om deze keer natuurlijk wel haar camera mee te nemen, maar niet haar laptop. Want, mevrouw Katblad is aan een paar dagen rust toe en wil vooral veel rondvaren in watertaxi's, op terrasjes zitten, wat cultuur opsnuiven en wandelen in de Kloostertuinen van het hotel!
Dat betekent dat u vanaf woensdag tot en met zondag geen nieuwe berichten zult aantreffen in het Katblad. Ja, heel erg inderdaad.... (is maar vijf dagen hoor, niet zeuren dus!).
Onze reporters zullen goed verzorgd achterblijven (uiteraard), en hopelijk neemt de oppas nog wat foto's van onze haarfabrieken terwijl zij zitten te treuren om de afwezigheid van hun mens. Maar het kan ook zijn dat de reporters deze dagen alleen maar zullen besteden aan vooral veel slapen op het grote bed, en in dat geval zijn de eventuele foto's niet interessant genoeg. We zullen dat moeten afwachten dus.
Morgen nog wel een paar berichten, daarna even stilte. Maar in Venetië is het erg mooi weer en wij hopen daar onze accu te kunnen opladen.

Ook a.s. woensdag zal onze moedige buuf (het zij-mens van Charli en Ollie) een zeer zware, langverwachte hersenoperatie moeten ondergaan. Zij (en haar haarfabrieken) zouden het fijn vinden als u een kaarsje wilt branden voor haar. Een borrel drinken op de goede afloop mag ook (houdt ze zelf ook van maar mag al een tijdje niet meer). In gedachten (in het vliegtuig) zullen wij bij haar zijn.... Zet 'm op buuf!

7 opmerkingen:

Inge zei

Ik zal zeker een kaarsje branden.

En jij heel veel plezier Signora Katblad. Geniet!

Gerda zei

Beste mevrouw Katblad, ik wens u een hele mooie studiereis in Venetie. Wij verwachten van u natuurlijk wel een uitgebreide reportage inclusief alle Venetiaanse haarfabrieken met naam en toenaam.
En de buurvrouw wens ik veel sterkte toe. Ik zal zeker een kaarsje voor haar opsteken en zo.

ina zei

Veel plezier in Venetie, laat je niet afzetten, daar zijn ze daar goed in.
En sterkte voor de buuf, we denken aan haar.

Hans zei

Ik ben van heel erg goede Roomsche Huize en zal zeker een kaarsje opsteken!

katja zei

Ik zal ook aan de buurvrouw denken morgen !
En mevrouw Katblad een hele mooie en hopelijk een beetje relaxte paar dagen in Venetie toegewenst (ik krijg de puntjes niet op de e, maar ja)

Annemieke zei

Ik was ook op studiereis naar Seattle - geen katten gezien daar. Wel een zeehond.

Hopelijk is de operatie goed verlopen voor de Buuf!

Mevrouw Katblad zei

Wij hebben in Venetië in de eerste de beste kapel die open was een kaarsje aangestoken.
De operatie van de buuf heeft 5 uur geduurd, maar is goed verlopen. Buuf heeft alweer praats en dat is een goed teken. Wij hopen dat zij binnen niet al te lange tijd weer met Charli en Ollie verenigd kan worden.