Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 27 mei 2011

Venetië (slot)

Tussen de honderden souvenirwinkeltjes in de smalle straatjes van Venetië, troffen wij wel degelijk wat zaakjes aan waar haarfabrieken ook een plekje in de etalage hadden gekregen. Natuurlijk bleven wij voor deze etalages net iets langer stilstaan, al veroorzaakten we daardoor soms wat opstoppingen.
Niet dat we nu zo gecharmeerd waren van dit soort afbeeldingen (als hiernaast), maar je moet toch wat, heh? Bij gebrek aan beter dus....
Wij zien onze katten liever op een wat meer natuurlijke wijze afgebeeld; hun eigen vachtjes zijn al dusdanig perfect dat alles wat je daaroverheen drapeert, afbreuk doet aan hun schoonheid. Maar smaken verschillen, zullen we maar zeggen.


Voor deze etalage bleven wij minder lang dralen; wij moesten uiteraard direct de winkel in!
Wat een heerlijke T-shirts, tasjes, kopjes en andere frummeltjes!
En de eigenaar van het winkeltje was natuurlijk zelf ook liefhebber, dat kan niet anders. Hij had zelf eveneens haarfabrieken, te weten twee rooie ventjes. Nee, zij waren niet in de winkel aanwezig helaas, want te klein en te druk hier. Zij zaten dus lekker thuis, en wij hopen dat zij daar dan een tuin bij hadden. Maar zover ging de conversatie niet want er moesten wat spulletjes uitgezocht worden door mevrouw K.

Daar de prijzen nogal heftig hoog waren, kocht zij slechts 1 T-shirt, en natuurlijk heeft zij daar achteraf toch spijt van. (Het hadden er natuurlijk meer moeten wezen!)
Het schattige tegeltje dat mevrouw K. van haar dochter kreeg, heeft de reis helaas niet helemaal heel overleefd; wij zullen het moeten zien te lijmen....Ook kwamen we nog langs een winkeltje met schilderijtjes van haarfabrieken en schattige katten-wenskaarten, en hopen deze via internet nog te kunnen kopen.
In elk geval hebben we er (zoals u ziet) op het net al plaatjes van gevonden; nu nog kijken of ze te bestellen zijn!

Dus ons portie "kat" hebben wij echt wel gehad in de binnenstad van Venetië, al hadden wij natuurlijk gehoopt wat meer aaibare exemplaren tegen te komen.
En hiermee sluiten wij onze Venetië-reportage af. Vooruit, nog een paar laatste plaatjes dan?


Geen opmerkingen: