Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 8 mei 2011

Smullen maar!

Recept "Maatjes in het Groen"

Men neme in het najaar één krielkat (ventje, uit asiel of opvanghuis) van minstens 10 weken oud mee naar huis, gechipt, ingeënt etc. Kleur of soort doet er niet toe, maar wij hebben goede ervaringen met het ordinaire huis-, tuin- en keukentype, kleur: wit-zwart (of zwart-wit, als het maar half om half is).



Verwen hem vervolgens zeer (spreekt vanzelf) en knuffel hem regelmatig (ook vanzelfsprekend). Voer het mormeltje regelmatig en laat hem onder uw dekbed slapen als hij dat nodig vindt.
Zorg ervoor dat in uw straat buren op hetzelfde moment hetzelfde doen, maar laat hen kiezen voor een andere kleur krielkat; dat is later leuker voor het onderscheid en de kleurschakering op de foto's, vooral tijdens de stoeipartijen bijvoorbeeld. Maar we lopen nu een tikkie vooruit.



Leer de kleine om om snoepies te bedelen zodat hij later zo nu en dan nog eens thuiskomt, al is dat dan niet voor de gezelligheid.
Houdt het ventje gedurende de winter nog binnen en laat hem op tijd helpen, anders mislukt dit recept gegarandeerd.



Laat de kleine in de loop van het voorjaar zo nu en dan buiten, en zorg ervoor dat hij die andere kleine van de buren ontmoet. Dit gaat doorgaans vanzelf, mits de afstand tussen de huizen niet al te groot is (wij adviseren u het op ongeveer 100 meter te houden).



Als de kennismaking goed is verlopen (neem daarvoor een paar maandjes de tijd), de twee elkaar uit zichzelf gaan opzoeken en regelmatig over de straat rollebollen of samen achter vlinders of hommels aanjagen, neem ze dan voorzichtig mee voor kleine wandelingetjes in de straat. Verloopt dat proces niet zo voorspoedig, probeer ze dan te lijmen met snoepies en veel knuffels en blijf vooral tegen ze praten, prijs ze en moedig ze aan.



Laat de vriendschap rijpen gedurende de wintermaanden, laat ze of en toe samen spelen in de sneeuw en ga vooral door met het maken van kleine wandelingetjes (ook als dit tot gevolg heeft dat uw tenen bevriezen - ze ontdooien heus wel weer), en in het nieuwe voorjaar kan de vriendschap niet meer stuk. En dan: plaatjes schieten en smullen maar!



Er zijn uiteraard vele variaties op dit recept denkbaar, maar bijgaande foto's tonen u het succes van onze bereidingswijze. (Helaas kunnen wij u geen garanties geven voor hetzelfde succes; kleine essentiële wijzigingen kunnen ook tot mislukking leiden. En vergeet u vooral niet (voor u start met dit proces) een handige camera aan te schaffen, heh?

1 opmerking:

ina zei

Wat een heerlijk recept!
En dan kan iedereen nog meegenieten ook.