Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 16 mei 2011

Nachtelijke zoektocht naar Boez (slot)

Ook in de Katbladstraat  nog geen Boez te bekennen. Voor de zekerheid liepen we nog even de Hoftuin in, en daar zat opeens Igor op het dakje boven de deur van Myo. Hij lag luid te purren en trok zo onze aandacht. Helaas konden wij hem niet knuffelen; onze armen waren te kort.
Hai Igor, als je nu eens even een etage lager zou komen, dan kunnen we wel je lekkere vachtje aaien! Maar nee, daar voelde Igor helemaal niets voor. Teveel leden van Hof is Vol in de tuin, dus te gevaarlijk heh?
En nee, ook hij had de Boez niet gezien!
Plots dook Iwan op. Hij was zo te zien op jacht, maar waarop, daar kwamen we niet achter; in elk geval had hij het er wel druk mee, want hij toonde geen enkele belangstelling voor mevrouw Katblad of alle haarfabrieken die daar nog steeds rondliepen of zaten.
Nee, het lukte niet om contact met Iwan te krijgen en hem even aaien zat er ook niet in. Wij wensten hem nog even succes met zijn missie en keerden toen weer terug naar de Katbladstraat.


Kijk, dat krijg je er nu van als het te donker is om goed op je cameraschermpje te kunnen kijken. Een foto van niks is het gevolg, want Cera en Oscar lopen allebei het beeld uit terwijl we afdrukten. De bezem staat er gelukkig wel goed op....

Terug in de Katbladstraat dook opeens de Boez op. Hij kwam uit de richting van de Kruidentuin en deed alsof er helemaal niets aan de hand was.
Of hij mee naar huis kwam? Nou nee dus. En Cera had ook net weer de smaak te pakken van het buiten zijn.
Gelukkig kwamen ze binnen het half uur tenslotte toch door het luikje naar binnen zodat mevrouw K. eindelijk naar haar nestje kon. Lekker slapen, dacht ze, maar dat zou anders uitpakken.

Al enige dagen lang werd mevrouw K. misselijk wakker en kon geen oorzaak daarvoor bedenken. Totdat de cv ketel (boven, naast de slaapkamer hangend) telkens maar afsloeg en zij vandaag een monteur liet komen. Wat blijkt? Een kapotte pijp waardoor koolmonoxide vrijkwam. Als het raam niet steeds open had gestaan!
Het euvel is nu verholpen maar de schrik zit er nog goed in. En dat de douche alsmaar koud bleef is nu achteraf ineens niet zo belangrijk meer......

10 opmerkingen:

Annemieke zei

Koolmonoxide! Dat is inderdaad goed afgelopen dan. Gelukkig is Boez ook weer terecht.

Hans zei

Boez is een slimmerd! Hij is de koolmonoxide uit de weg gegaan. Dus hij zat wsl de vorige keer niet aan de andere kant van de gevaarlijke weg, maar weg van de koolmonoxide!

ina zei

Mw. Katblad, wilt u alstublieft snel een CO-meter installeren? Dit had heel slecht kunnen aflopen!

Fijn dat Iwan en de bezem allebei op de foto staan, anders zou er zomaar verwarring kunnen ontstaan over wie wie en wat wat is.

Hans zei

Mevrouw Katblad,

ik heb een PM gestuurd met dezelfde strekking als die van Ina! Helemaal mee eens dus!

mevrouw K. zei

Wij gaan eerst een paar daagjes naar Venetië om bij te komen, en inderdaad, die meter moet er toch maar komen want je weet maar nooit...

(Ik durf bijna niet meer naar bed te gaan! Het begint nu pas tot me door te dringen hoe gevaarlijk dit is geweest!)

Jacq. zei

Dat is schrikken! Ben het met Ina eens: dat had slecht kunnen aflopen. Arme mevrouw Katblad, hoop dat u even helemaal bij gaat komen in Venetië en dit afschuwelijk euvel achter u kunt laten. Zowel sterkte met bijkomen van de schrik als veel plezier in Venetië!

de hoofdredacteur zei

Dank u mevrouw Jacq.
En Hans, inderdaad was de Boez er steeds van overtuigd dat hij ook 's nachts het huis moest verlaten. Hij zat alsmaar tegen het luikje aan te rammen. En Japekop maakte mevrouw Katblad steeds maar wakker door met zijn poten op haar gezicht te tikken.
Mevrouw K. is ook wel verward geweest de afgelopen dagen, en las op internet dat ook dat een gevolg kan zijn van het inademen van Koolmonoxide, evenals vermoeidheid..... Weer een goede les: de katten vertellen je meer dan je denkt! Vreemd genoeg waren het onze ventjes (en niet de dames) die zich "anders" gedroegen....

katja zei

Hè gadverdamme, wat een enge toestand zeg !
Dit komt dus blijkbaar vaker voor dan je denkt, want mijn buurvrouw had het twee maanden geleden ook al met een kapotte CV ketel die rookgassen de zolder in blies (slaapkamer ook op zolder). Geloof dat ik maar blij moet zijn dat mijn slaapkamer beneden is !

Inge zei

Gelukkig een happy end, zowel voor jou en de poezen als de Boez die weer vanzelf terug kwam.
Goed idee van Ina, die meter.

Hans zei

Prijs je gelukkig dat de katertjes le leven hebben gered!