Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 24 mei 2011

Waarom?

Waarom leven er zo weinig haarfabrieken in het centrum van Venetië? Wel, wij gaan u dat tonen.
Hier bijvoorbeeld ziet u één van de vele kanalen, en er zijn daar echt geen mogelijkheden voor katten om zich daar te vermaken. Tenzij zij van varen houden natuurlijk, maar als je een kat adopteert, weet je dat nooit zeker en dus neemt men dat risico niet.
Hier is geen enkele mogelijkheid voor een haarfabriek om een leuke wandeling te maken. Het is varen of verzuipen. En toeristen zijn nu eenmaal nooit te vertrouwen, dus ga je niet bij ze in zo'n bespottelijke gondel kruipen als je weet dat dat 80 euro per 40 minuten kost. Toch? Nee...Dan zijn er best wel straatjes, maar daar is weinig groen en er zijn geen bomen om in te klimmen of gras om lekker van te gaan kotsen, laat staan een stukkie grond om constructief in te graven. Wat moet je dan met je grote boodschap? Nee, dit is geen omgeving voor een haarfabriek.
En als er dan een straatje naast een kanaaltje loopt, kun je geen plekje vinden om je te verstoppen of te gaan liggen zonnen. Waardeloos allemaal!


Ziet u hier een geschikt plekje voor een haarfabriek? Nou, wij niet. En er is nog een hoop stank en lawaai ook, veroorzaakt door alle dieselmotoren van de diverse boten, en bovendien is er niets geregeld zoals "Kat-uit-de-gracht", zodat je nergens uit het water kan klimmen als je toevallig eens in het water bent gevallen. Iedereen die hier een haarfabriek mee naartoe neemt, is een dierenbeul. Ja, ga daar maar vanuit dus, vinden wij.

En op de gedeelten waar je eventueel als kat zou kunnen wandelen of zonnen, lopen teveel mensen rond. Deze foto werd nog midden in de week genomen, maar vanaf de vrijdag is het nog drie keer zo druk met rugzak-toeristen, groepen Japanners, Chinezen, Amerikanen, Fransen, Duitsers, Hollanders, etc.
En die toeristen komen niet om haarfabrieken te verwennen, o neen.
Geen Japekoppies dus in het centrum van Venetië, en zeker ook geen Cera's, Boezjes, Oscars of vergelijkbare typjes. Ja, wel blafbeesten dus. Want die lopen achter hun baasjes aan en  mogen naar hartenlust op de straten en in de stegen poepen.
Wij zagen slechts één hondenbaas met een plastic zakje in de weer, en hij werd nog bespot ook omdat hij de straat poepvrij wilde houden. Venetië is trouwens een schone stad wat betreft straatvuil. Overal vuilnisbakken, nergens zwerfvuil. Alleen wel veel honden, en dus veel drollen. Niet op de toeristische kades, maar wel in de straten en stegen die daaraan parallel lopen. En de steegjes roken ook niet fris, bij gebrek aan bomen en bosjes. Volgens ons zou het houden van blafbeesten in het centrum van deze stad dan ook verboden moeten worden.

2 opmerkingen:

ina zei

Als ik een kat was zou ik daar ook niet willen wonen.

ina zei

Wel mooie foto's, trouwens.