Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 8 mei 2011

Gekkenhuis

Japekoppie (links):
Daar gaat-ie weer, mijn oudste broer Charli. Komt tegenwoordig wel heel vaak langs. Te vaak, ja. En niet alleen langs maar ook nog eens binnen dus. Ja, eten uit alle bakkies, mijn bakkie, net als die Os en die Wamy. Knettergek word ik ervan. Het is dat ons mens van die grote zakken koopt en ze altijd de bakjes weer bijvult, anders had ik het niet meer getrokken. Al vind ik natuurlijk dat het kattenluikje eigenlijk permanent dicht zou moeten en het Poezenloket idem. Gewoon terug naar handbediening van de deur; staat ze gewoon maar wat vaker op. Het slaapkamerraam zou ook gesloten moeten worden, want voor je het weet komen ze met z'n allen ook nog via die weg naar binnen. En dan pitten op mijn bed, heh? Nou, mooi niet dus.
Ze hebben allemaal hun eigen huis en daar zouden ze moeten blijven. Hier langslopen is tot daar aan toe, maar al dat in en uit geloop zit me behoorlijk dwars. Ik ga toch ook niet in hun keuken brokjes stelen, wel? Laat staan op een vreemd bed slapen! Daarom. Nee, de zomer heeft voor mij alweer lang genoeg geduurd en het mag wat mij betreft weer gaan vriezen. En dan uiteraard de tent potdicht gooien. Ik kan niet wachten tot het zover is. Gekkenhuis.

2 opmerkingen:

ina zei

Lekkere mopperpot.

Hans zei

Hoi Jepekoppie,
ik kom morgenmiddag een pak brokjes brengen die mijn schurken niet lusten. Van de buurtsuper, is ze te min. . . .Kan je uitdelen