Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 1 mei 2011

Waarschuwing voor Zoe

Zoe heeft een plek ontdekt met lekkere, interessante geuren. Wij sloegen haar van een afstandje gade en zagen hoe zij uitgebreid snoof aan een plantenpot op de hoek van de Steeg. Zij stond zelfs enige tijd te flemen!
Wij vermoeden dat BW (alias Pincho) hier weer voorbij is gekomen, maar het kan ook zijn dat het een ander was want wij weten niet wat er 's nachts hier allemaal voorbij komt, heh? (Nee, geen camera en die gaan we ook niet kopen. Maar als iemand er ééntje over heeft?)Nadat Zoe klaar was met de pot, ging zij verder met het aanbrengen van haar eigen geuren op de hoek van de straat (kunt u zelf dus ook zien).
Zoe is (zoals u weet) een Italiaanse haarfabriek, maar haar gedrag is niet zoveel anders als dat van de Nederlandse meisjespoezen. Wij denken dan ook dat zij erg graag kennis wil maken met degene die op die plek zijn geuren achterliet, maar kunnen het niet nalaten haar te waarschuwen voor deze zwerver. Zoe, zwervers zijn erg onbetrouwbaar! Ze zijn er alleen maar op uit om hun genen door te geven en zijn allesbehalve trouw! Misschien dat Oscar minder lekker ruikt, maar hij is veel liever dan die wijvenjagers!

Ja, want Oscar zit namelijk op slechts een vijftal meters van de hoek van de Steeg vandaan Zoe gade te slaan. Dat doet hij wel meer, dat bekijken van Zoe terwijl zij bezig is met zooien en klooien of snuffelen. Maar Zoe lijkt Os nooit te zien staan en dat vinden wij erg jammer, niet alleen voor hem maar ook voor haar.
Wij hopen al tijden op een romance, maar we vrezen niet dat die erin zit. Tenminste, niet als het aan Zoe ligt. Ze weet niet wie ze laat lopen, heh? (Of weet ze het misschien juist wel? Is het wellicht omdat Oscar al een boez(em)vriendje heeft en drie teveel is?)

1 opmerking:

katja zei

Wat ziet Zoe er grappig uit op die foto waar ze een kopje geeft aan de muur. Schattig !