Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 2 mei 2011

Te tolerant

Mw. Katblad:
Hé, wat gebeurt daar! Boez, ben jij soms Oscar weer aan het smoren? Die arme jongen heeft de hele nacht buiten gezeten en wil even rustig slapen, ja? Jij hebt vannacht lekker liggen knorren, we snappen dat je vol energie bent maar laat die arme Os nu maar met rust, heh? Boez?


Boez, wat ben je toch af en toe een dominant kwalletje. En Os kan zich zo helemaal niet verdedigen als hij dat zou willen. Ja, klem tussen muur, struikje en plantenpot - hij maakt zo totaal geen kans. Boez?
Boez snoepie?  (grmpfff)
Boez lekker staafje? (grmpfgrmpffff)
Boez muisje? (grmpfffffffff)
Nee dus.
Osky? Osky mee? Stukje lopen?

Ja hoor, de toverwoorden: "stukje lopen". Os zat dus niet zo verschrikkelijk erg klem want nu wist hij opeens heel goed hoe hij zich van de Boez moest ontdoen. Hij is alleen buitengewoon tolerant ten aanzien van zijn vriendje. Ja, te tolerant dus. En Boez maakt daar misbruik van. Wel, dan maar een stukje lopen, heh? Zit mevrouw Katblad mooi aan vast! Ja, want beloofd is beloofd.

2 opmerkingen:

ina zei

vraagje: waarom staat Cera hier genoemd?

de redactie zei

Foutje! We hebben het verbeterd...