Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 3 mei 2011

Nerveus groepje

Mevrouw Katblad was even weg geweest op een ongebruikelijke tijd, namelijk vlak voor het avondeten. Nu probeert zij ook het tijdstip van de maaltijd langzaam op te schuiven richting zonsondergang (want dan zeuren de haarfabrieken tenminste daarna niet meer zo of ze nog naar buiten mogen), maar daar trekken de reporters zich helemaal niets van aan; tijd is tijd! Ja, in wintertijd willen zij de maaltijd steeds meer naar voren halen (vroeger donker), maar denk maar niet dat het omgekeerde in de zomer gebeurt, heh? Nee. Dus toen mevrouw K. zo rond zessen op haar fietsje aan kwam rijden, was Leiden in last. Zelfs de Boez, die anders nooit behoefte heeft aan de avondhap en ook niet binnen wil komen als zijn bakje is gevuld met overheerlijke Gourmet Mousse, deed overdreven onrustig en alsof hij honger had. Allemaal toneel. Of was het misschien dan geen toneel en waren ze werkelijk ongerust omdat mevrouw K. bijna nooit om die tijd op pad is? In elk geval een ontroerend groepje zenuwachtige haarfabriekjes. Alleen Cera zat natuurlijk weer in de Kroeg. Of elders, dat kan uiteraard ook.

Geen opmerkingen: