Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 15 mei 2011

De één zijn nadeel.....

Omdat mevrouw Katblad het één en ander te doen had (i.v.m. de eetclub) in het Hof en al een poosje van huis was, besloten Oscar en Cera maar eens te gaan kijken waar ze bleef, en of het allemaal nog lang ging duren.
Ja, je kunt dus min of meer stellen dat mevrouw K. onder curatele staat en gecontroleerd moet worden (voelt als stalken....). Maar dat terzijde.
Oscar was op de trap gaan zitten en was niet van plan zonder mevrouw K. weer terug te keren naar de Katbladstraat.Cera zat halverwege de tuin, want de situatie was namelijk niet optimaal voor haar.
Nee, er waren pestkoppen aanwezig, of tenminste één dan. En die had het weliswaar erg druk met zichzelf, maar Cera neemt geen enkel risico als er leden van de partij Hof is Vol in de buurt zijn. Ja, Cera is een verstandige meid. En ja, dat wist u natuurlijk al.Het was dus Harremans (alias Harry) die zich bij zijn openstaande raam zat te wassen nadat hij net zijn diner achter zijn kiezen had. Waarschijnlijk had hij bij dat proces van smikkelen en smakken zijn snuit een beetje vol gesmeerd, want nu deed hij zijn uiterste best om de voedselresten tussen zijn snorharen uit te vegen en zijn neus te poetsen. Wel, dit is natuurlijk helemaal niets bijzonders, want (bijna) elke zichzelf respecterende haarfabriek doet na elke maaltijd hetzelfde. Ja, daar kunnen mensen nog een voorbeeld aan nemen, heh? Zo is het maar net.


Toen Har klaar was met zijn toilet had hij direct al zijn aandacht gevestigd op de zittende indringster, met wie wij natuurlijk Cera bedoelen. Doch, Har's diner was nog niet helemaal gezakt, hij zat een flinke partij te boeren en moest derhalve eerst nog even verder uitbuiken alvorens hij tot actie kon overgaan. En zo zie je maar weer: de één zijn nadeel is de ander z'n voordeel, want zo had Cera voorlopig nog niets te vrezen van pestkop Har.

Ook Oscar had nog niks te vrezen van de burpende Harry, en daarom had hij zich maar neder gelegd op een stenen randje, en wachtte zo tot mevrouw Katblad eindelijk weer eens naar huis zou gaan.
Wel, dat duurde tenslotte dan toch te lang. Het diner van de eetclub was nog maar net begonnen, helaas eten mensen bovendien niet zo snel en uit meerdere voerbakjes, en dat kost tijd. Vandaar dat Oscar en Cera tenslotte toch maar besloten zonder mevrouw K. terug te keren naar de redactie. Wat Harremans verder die avond nog heeft uitgespookt, weten wij niet precies. Doch het zal wel niet veel soeps zijn geweest.

Geen opmerkingen: