Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 14 mei 2011

Bravo voor Ollie!

Ollie en Charli, onze buurkatten, moesten naar de dierenarts. Jawel, en zij werden meegenomen in het wielhuis van mevrouw Katblad.
Wij hadden geen moeite om ze in de mandjes te krijgen; Charli lag al in zijn mand te slapen en dus hoefden we alleen de klep boven zijn kop nog maar dicht te laten vallen, Ollie stond in de keuken al klaar om zijn portie dieetvoer in ontvangst te nemen en had pas door dat er wat anders aan het gebeuren was toen wij hem al in de mand hadden geduwd. Voor Ol hadden wij onze pas gekochte, extra grote reisbak meegenomen, waarvan niet alleen het deurtje open kan maar ook nog eens de kap vanaf genomen kan worden, zodat hij bij de dierenarts gewoon kon blijven zitten waar hij zat. Wijzelf hadden deze mogelijkheid nog niet eens ontdekt, maar de dierenarts dus wel.
Wel, de APK verliep makkelijk en goed, en Ol gedroeg zich voorbeeldig.


Een spannend moment toen Ol op de weegschaal werd gezet, maar oh wat een grote verrassing! Bij het vorige dierenartsbezoek woog Ol nog 9.3 kilo, en nu 'nog maar' 8.1 kilo'tjes! Bravo Ollie! Ja, je mag nou wel steeds mopperen dat je zo´n honger hebt en dat de porties die mevrouw K. je geeft te klein zijn, maar je loopt nu wel een stukkie makkelijker dan een tijdje terug! Dus, we gaan gewoon zo door!
Toch nog maar een wormenpil xl helaas, want bij dit gewicht moet je nog steeds een groter maatje medicijn hebben.
Nou, de deksel kon vervolgens weer op de mand en daar was Ollie erg blij mee.Met Charli was gelukkig ook alles in orde, alleen kreeg hij als extra´tje een nagelknipbeurt. Ook Charli was te zwaar met zijn 7 kilo, maar dat wisten wij al. Nu nog beter in de gaten houden dat hij niet bij ons komt bijsnacken!

Gelukkig waren we net op tijd weer thuis voor de lunch van de twee haarfabrieken. Ollie nam zijn bescheiden portie brokjes met grote graagte in ontvangst en was niet boos over de ontvoering, maar Charl was wel in zijn wiek geschoten en verdween direct naar boven.
Natuurlijk hebben wij het goede nieuws van de geslaagde APK van de jongens direct doorgegeven aan hun mens, en ook zij was uiteraard erg trots op de Ol!

1 opmerking:

Annemieke zei

Wauw Ollie! Meer dan een kilo eraf! Dat is een mooie prestatie! (Meer dan 10% van je gewicht!) Ga zo door.