Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 6 mei 2011

Trots blijft groeien

Wat betreft onze reporters kon er niets ergers gebeuren dan dit: 'ochtends vroeg een groot wielhuis voor de deur met een hoop lawaai en een kraan die spullen naar ons dak bracht. Ja, onder andere nieuwe dakpannen dus.
Natuurlijk was dit allemaal nergens voor nodig, het veroorzaakte alleen maar paniek en dus ging het hele stel er vandoor. Het was niet meer veilig thuis en dan ga je in vredesnaam maar een heel eind verderop zitten wachten tot de rust is wedergekeerd.
Ging echt iedereen op de vlucht?
Neen.Want mevrouw Troy vond dat er toch iemand moest thuisblijven om toezicht te houden!
Wat is zij toch moedig, onze oude dame. Ja, zij kon natuurlijk niet zomaar het Poezenloket en het kattenluikje onbewaakt achter laten, dat spreekt vanzelf heh? Wat een groot plichtsbesef, wat zijn wij trots op haar.
En 's middags heeft zij nota bene ook nog Panda uit de straat verdreven. Inderdaad, hij is van de partij Hof is Vol, jaagt altijd iedereen de Hoftuin uit en moest maar eens een koekje van eigen deeg krijgen, vond mevrouw T. Troy. Onze trots blijft maar groeien, en dus blijven wij haar complimenten geven....
Wel, nadat het verschrikkelijke wielhuis was verdwenen, kwamen Cera en Japekop weer snel naar huis terug om mevrouw Katblad uit te schelden. Helemaal terecht natuurlijk, en dus restte mw. K. niets anders dan haar excuses aan te bieden.
En de Boez? Wel, die kwam pas heel veel uren later weer terug naar huis, net toen mevrouw K. op het punt stond om vreselijk ongerust te worden en de garages in de buurt af te gaan. Gelukkig was dat dus niet nodig, deze keer.
Het nieuwe pannendak is nog niet helemaal klaar, dus mag het niet gaan regenen dit weekend. Wilt u aub ook even voor ons duimen? Alvast bedankt....

3 opmerkingen:

katja zei

Ik zal zo even duimen...
Wat een moedige Troy trouwens, ik kan me voorstellen dat u erg trots op haar bent !

Wilma zei

Hahaha, die mevrouw Troy! En zo blijf je je toch elke keer weer verbazen over ze.

ina zei

Mevrouw Troy, u bent geweldig!