Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 1 mei 2011

Hoe stom kun je zijn!

Mevrouw Katblad heeft nieuwe stoelen gekocht. Ja, ze zijn inderdaad doorzichtig zodat wij nog beter onze haarfabrieken in de gaten kunnen houden!
Maar wat zij niet wist, was dat deze stoelen statisch zijn..... Ja, u raadt het al: de zetels trekken stof aan en dus bovendien (met bijzondere gretigheid zelfs) kattenharen! Nou, daar zijn we dus mooi klaar mee.
Boez heeft daar zo te zien geen problemen mee en lijkt het prettig te vinden dat hij op zijn beurt mevrouw Katblad in de gaten kan houden als zij op de bank zit of in de keuken staat te rommelen.
De stoelen hebben nog een nadeel: ze krassen gauw. Tenminste, als je met een schuursponsje een vlekje probeert weg te werken, iets wat mevrouw Katblad dus deed omdat er iemand met kauwgum aan zijn broek in één van de stoelen had gezeten (misschien was zijzelf dat wel geweest, wie weet). Maar hoe stom kun je zijn, heh? Ja, ja......

3 opmerkingen:

ina zei

Ach, elk voordeel hep se nadeel, he? Ze zijn wel mooi, mevrouw K.

Hans zei

Ik ken het.
Toen ik een nieuwe eethoek en bankstel kocht realiseerde ik me pas dat wit niet de juiste kleur is met 3 katten!

mw. Katblad zei

Dank u wel, mevrouw Ina!
Ja Hans, witte meubels, dat is nog dommer!