Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 29 mei 2011

Terwijl mevrouw K. aan de Spritz zat....

Wij zijn maar eens aan de slag gegaan met de foto's die mevrouw Marit gemaakt heeft. Zij heeft dus een soort van mevrouw K. vervangen, toen deze op één van de Kanalen in Venetië dobberde of aan de Spritz zat in de hoteltuin. Helaas hebben wij geen tekst bij deze foto's geleverd gekregen, maar samen komen we er wel uit, toch?
We gaan maar es kijken wat we hier hebben!

Ach, de Os op zijn dak. Zeker weer eens buitengesloten en dus mekkerend naar voorbijgangers. Wij herkennen deze situatie maar al te goed. Maar ging er verder nog wat gebeuren?


Ah, Lima voor het raam en Gizmo die in de vensterbank aan het klieren is. Dat zal Lima wel niet zo leuk hebben gevonden, heh? Wij menen hem wat bozig te zien kijken. Maar misschien heeft dat ook wel te maken met het feit dat zijn huisgenoot op het dak zit te janken. Volgende foto?


Ja hoor, hij zit er nog, de Os. Zonnige dag? Dan was het vast wel erg warm daar bovenop, en geen water om te drinken dus. Oscar hangt wel erg gevaarlijk over de rand heen. Was hij van plan om te gaan springen? En werd hij daarvan weerhouden? Zal toch wel!?

Oh, Cera was er dus ook bij. Ze kijkt hier erg bezorgd, maar het kan ook zijn dat wij dat verkeerd zien en dat ze boos was omdat Os weer eens zo stom was geweest zich buiten te laten sluiten. We kunnen hier wel goed zien dat inderdaad de zon uitbundig scheen. Dan was het ook niet meer zo vroeg op de dag, want anders was hier op deze plek nog schaduw geweest. Goed, Os zat dus al heel lang in de zon op het dak, dat kunnen we nu wel met enige zekerheid vaststellen. Een nare situatie, heh? Maar, mevrouw Marit, heeft u toen nog enige actie ondernomen? We kijken maar snel naar de volgende foto.
Zo, dat is een lange ladder! Bevrijdingsactie? Niemand thuis dus om het raam voor de Os te openen? Zal wel niet dan. En wie gaat er nu op deze gevaarlijke ladder klimmen? Toch niet mevrouw Marit zelf, hopen wij?
Tjonge, wat een spannende fotoreportage!
Snel maar weer door dan, heh?
Gelukkig, niet het mens van de Giz op de ladder. Maar wel het hij-mens van Bohr, zo te zien. Nu snappen we ook waar de ladder vandaan kwam: uit de Hoftuin dus. Maar goed, we zien Os helemaal niet op deze foto! Was hij al naar beneden gesprongen? Of had hij geen zin in een reddingsactie en is hij over de daken weggevlucht? Misschien wel bang voor deze vreemde meneer? In dat geval is dit zeker de laatste foto van deze serie? Nee? Nou, dan kijken we maar even verder, heh? Ja, want nieuwsgierig zijn we natuurlijk wel!

Zo, een zwarte kat onder een ladder, en iedereen weet dat dit niet veel goeds kan betekenen. Brengt  dubbel ongeluk, zeg maar. Nu wordt het toch wel heel erg spannend. En Gizmo heeft er zo te zien ook niet zoveel vertrouwen in.
O jee! Oscar heeft zich dus toch laten pakken en nu moet het mens met twee bezette handen de ladder af. Kan zich dus nergens meer aan vasthouden. Knettergek, denkt mevrouw Katblad, en maar goed dat zij hier niet bij was. Oscar kijkt ook niet zo gelukkig en heeft zijn nageltjes voor de zekerheid maar uitgestoken. Als dat maar goed gaat!


Blijkbaar is de afdaling goed gegaan, want hier zien we Oscar met overgave water slobberen uit de grote drinkbak.
Hebben wij nog foto's van het mens van Bohr? Om aan te tonen dat ook hij veilig beneden is gekomen? Ja, die hebben wij maar tonen wij niet, want eigenlijk plaatsen we geen foto's van mensen als dat niet nodig is. En we geloven zo ook wel dat het mens geen ernstig letsel heeft opgelopen, want wij zagen hem gisteren nog (niet mank) voorbij komen.Ook hebben wij nog een hele serie plaatjes van een water drinkende Oscar, wat wel zal betekenen dat hij een enorme dorst had en dus erg lang op dat dak heeft gezeten.
Eind goed, al goed. Gelukkig maar. En deze spannende gebeurtenis heeft mevrouw Katblad dus moeten missen. Ook gelukkig maar?

Met dank aan mevrouw Marit voor deze fraaie fotoserie!

4 opmerkingen:

ina zei

En een flink applaus voor het hij-mens van Bohr!

annemieke zei

Hulde voor het hij-mens van Bohr! Hopelijk leert Os nu eindelijk eens dat hij niet op dat dak moet gaan zitten. Maar waarschijnlijk niet...

katja zei

Wat een moedige, maar ook gevaarlijke actie was dat zeg ! Hopelijk heeft Os er wat van geleerd, maar ik vrees van niet...
En wat leuk dat Marit de tegenwoordigeheid van geest had om bij deze spannende actie nog foto's voor het Katblad te maken !

Inge zei

Strakke reddingsacie :)