Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 5 mei 2011

Hij deed helemaal niks!

Ach, wat was het weer gezellig op het Zooiplein. Mevrouw Katblad zat op het bankje in de zon, de Boez was aan het zooien en Cera liet aan Oscar zien hoe je op een elegante manier over de straat moet rollen. Ja, want Os doet dat altijd nogal lomp, maar het kan dus ook anders.
Oscar vond het echter maar niks, hoe Cera het deed. Veel te damesachtig om zo te rollen als zij; hij doet het liever op zijn eigen jongensmanier. Maar goed, het ging erom dat het gezellig was en zo vredig op dat Zooiplein, heh? En dus zonder gedonder of ruzies ofzo. Afkloppen maar?
Te laat!
Ja, want daar kwam Wamy en dan weet je het wel. Cera begon hem gelijk uit te schelden en te vertellen dat hij op moest donderen. Maar Wamy kwam ook voor die gezelligheid, want eigenlijk is hij maar een eenzaam ventje dat voortdurend op zoek naar aansluiting bij de anderen is (ja, en hij zoekt ook naar brokjes, dat is waar). Weer werd hij afgewezen terwijl hij deze keer helemaal niet vervelend deed!
Hij kwam er gewoon bij liggen, gaf helemaal niemand een mep, maar Cera kwam mopperend overeind en stapte op. Oscar's snuit stond trouwens ook op onweer, en ineens was de sfeer een stuk minder gezellig geworden.
Ach, wat jammer nu toch weer. Ja, wij kregen weer eens erg te doen met Wamy, want hij is maar niet in staat om vriendjes te maken.
Tja, mevrouw Katblad kan daar helaas niets aan doen. Als onze reporters besloten hebben dat Wamy niet mee mag doen, kan zij ze heus niet op andere gedachten brengen. Cera, Os en Boez trekken samen op, kunnen het heel goed met elkaar vinden en blijkbaar past Wamy niet in het groepje. Of misschien is vier wel net één teveel bij haarfabrieken! Het zij zo.

3 opmerkingen:

ina zei

Het is in elk geval een vreedzame poging tot aansluiting, Wamy gaat vooruit.

Jacq. zei

Ach, arme Wamy...hij wil zo graag (nou ja, soms dan..)

Hans zei

Ach Wamy,

volgens mij gaat het al een stuk beter. Heb wat geduld, dan komt het wel goed. Je bent in ieder geval niet weggemept en je hebt zelf niet gemept.