Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 23 mei 2011

Weer veilig thuis

Mevrouw Katblad is weer veilig thuisgekomen na een chaotische terugreis. Ja, want het begon er al mee dat zij bij de lunch (paddenstoelenrisotto) in Venetië een nog vol glas wijn in haar schoot geworpen kreeg door een onhandige ober, dat daar op de rekening niets van te merken viel, dat vervolgens alle bussen naar het vliegveld alsmaar overvol waren en tenslotte mevrouw K. ongelukkigerwijze met een bus wegreed terwijl haar dochter nog de koffers in aan het laden was, kortom Italiaanse chaos en leve de mobiele telefoons waardoor je nog te weten kan komen waar je reisgenote is gebleven...., en leve mevrouw Yvon Jaspers (van Boer zoekt Vrouw) die zo aardig was mevrouw Katblad te helpen met het uit de bus te stappen (springen) bij het vliegveld! Ja mensen, opletten dus, want er vloog een hele cameraploeg mee terug naar Amsterdam vanuit Venetië en ook wij zijn benieuwd naar de t.v.-uitzending! Was Yvonne Jaspers nou van de NCRV? Wij zijn niet zo goed op de hoogte, maar in dit geval willen wij natuurlijk e.e.a. wel volgen, heh?
Wel, gelukkig vonden moe Katblad en haar dochter elkaar weer terug bij het vliegveld en besloten daarop direct om de volgende keer gewoon de KLM te nemen in plaats van Transavia en dus te kiezen voor het dichtstbijzijnde vliegveld en niet nog een uur met een bus te moeten reizen, met allerlei risico's van dien. Daarbij kwam dat het vliegtuig ook nog enige vertraging had opgelopen en onze koffers natuurlijk als laatste van de band afrolden in Amsterdam....
Venetië was geweldig en een hele ervaring op zich. Teleurstellend was alleen wel dat er weinig haarfabrieken te bestuderen waren.
Maar daarover later meer, want mevrouw K. moet nu eerst even aandacht besteden aan haar eigen katreporters, omdat die, na haar thuiskomst vannacht, net doen alsof zij lucht is en er niet toe doet. Dat kan natuurlijk alleen maar betekenen dat zij uitstekend zijn verzorgd gedurende haar afwezigheid, en uiteraard zijn wij daar erg blij om.
Later meer dus, eerst maar eens lekker slapen, heh?

4 opmerkingen:

katja zei

Wow, Yvon Jaspers ! In Venetie ! Hahaha !
In ieder geval welkom thuis en dat de reporters maar weer snel een beetje lief voor Mw Katblad mogen zijn !

ina zei

Welkom thuis, mevrouw Katblad. Geniet maar lekker van uw reporters, die zullen vast alweer zijn bijgedraaid.

Annemieke zei

Toch grappig dat Yvon J en cameraploeg ook gewoon met Transavia gaan.
Goedkoop is wel weer duurkoop hierin: verder weg = duurdere busreis en (nog erger) minder vakantie tijd!

Gerda zei

Dag mevrouw Katblad, prettig te vernemen dat u imiddels weer heelhuids thuisgekomen bent zij het dat de terugreis niet helemaal verlopen is zoals u zich dat voorgesteld had.
Hoe gaat het inmiddels met de haarfabrieken?
En hoe gaat het met de buurvrouw?