Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 22 februari 2011

Zoe keek haar ogen uit

Terugkomend door de Steeg van Storm, zag Oscar Zoe voor haar raam zitten. Hier had hij al heel lang op gewacht, en uit enthousiasme (en uiteraard ook uitsloverij) liep hij snel naar haar voordeur en ging daar een partijtje liggen rollen.
Helaas had Os niet in de gaten dat hij er zo niet op zijn allervoordeligst uitzag (hoezo alleen maar een dikke vacht?), maar misschien had Zoe dat niet eens in de gaten? Mevrouw Katblad ging natuurlijk direct poolshoogte nemen.

Nou, in elk geval keek Zoe haar ogen uit!
Was het verbazing? Schrik? Afschuw? Of slechts nieuwsgierigheid? Wie zal het zeggen. Nu heeft zij normaal ook al grote ogen, daar heeft u gelijk in, maar een blik als deze hadden wij bij haar nog niet mogen waarnemen. In elk geval hoefde ze zich nu niet meer te vervelen met zo'n voorstelling voor haar deur! (Als ze zich al verveelde, want dat kun je natuurlijk ook nooit met zekerheid vaststellen.)
De verrassing was voor Zoe helemaal compleet toen opeens de Boez kwam aanscheuren en bovenop Oscar dook. Nu lagen er dus twee jonge ventjes te rollebollen en het ging er nog behoorlijk heftig aan toe ook.
Zoe vond het in ieder geval behoorlijk spannend en vergat helemaal op mevrouw Katblad te letten, die van de gelegenheid gebruik maakte om van wat dichterbij een foto te maken.
Ja Zoe, de Nederlandse jongenskatten zijn behoorlijk fel heh? En ze doen zeker niet onder voor de Italiaanse haarfabrieken, daar durven wij wat onder te verwedden! (Wij nemen aan dat u in de bijlage reeds heeft gelezen over Zoe's geboorteland en dat zij hoog in een flat woonde, dus dat gaan wij natuurlijk niet weer een keer uitleggen....)

Oscar was die lieve Zoe echter helemaal vergeten (typisch voor Leidsche Kat?), en toen de knulletjes uitgestoeid waren vlogen zij door de Poort de Hoftuin in. Mevrouw Katblad ging ze nog even achterna, maar ook in het Hof was het koud en guur, dus niet lang daarna ging het hele stel terug naar de redactie waar het warm en behaaglijk was.
Helaas kon mevrouw Katblad vanuit haar raam (met Poezenloket) niet waarnemen of Zoe nog in haar vensterbank zat, maar dat was haar eigen schuld want haar wielhuis stond half voor Zoe's raam. Maar zo geparkeerd kon zij tenminste wel in de Poort kijken, waardoor overigens de rest van de dag geen haarfabriek meer doorkwam.....

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een rare blik! Volgens mij was Zoe inderdaad verbaasd.

Hans zei

Ach Os,

toen ik zo oud was als jij (relatief gezien) was ik ook verliefd op een meisje uit andere streken (N. Indie. Ik sloofde me ook zo uit. . . .
Heeft me niet geholpen. Snif :)

mevrouw K. zei

Nou, mevrouw Katblad had eens heel vroeger een vakantieliefde en ................
De hoofdredacteur zegt net dat ze daar niet over mag vertellen. Censuur dus!!!