Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 6 februari 2011

Lak aan mevrouw Katblad

Op onze ronde door de Hoftuin zagen wij eindelijk Igor weer eens. Ja, het was dan wel in de verte, maar gelukkig zit er een flinke zoomlens op de camera van onze fotograaf.
Natuurlijk begon mevrouw Katblad direct zijn naam te roepen (had lak aan de wellicht nog uitslapende Hofbewoners op hun vrije zondag), maar Igor zat slechts wat appelig te kijken en was niet van plan op dat belachelijke geroep te reageren.
Ai, wat is hij toch mooi en groot geworden, maar dat jeugdige en nieuwsgierige schijnt hij wel wat te zijn kwijtgeraakt. Tja, een stuk volwassener geworden heh? Op deze foto lijkt het alsof hij naar de camera kijkt, maar in feite had Igor alleen maar belangstelling voor de Boez en Oscar, die dus ook in de Hoftuin rondliepen.Doch de belangstelling van Igor voor hen duurde niet zo lang, en waarschijnlijk had Igor nog andere zaken te regelen want opeens stond hij op, liep een klein stukje over de schutting en verdween daarna uit het zicht door een sprong op zijn balkon.
Mevrouw Katblad bleef nog even staan kijken, want wellicht zou Igor zich nog op het dak of een andere plek laten zien? Helaas, dat gebeurde niet. U zult het dus voorlopig weer even met deze paar foto's moeten doen....

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Hij ziet er lekker warm uit in zijn dikke mooie vacht! Jammer dat hij niet zo meewerkt - anders had hij een model kunnen worden.

ina zei

Ik denk dat Igor even moest controleren of zijn huis nog steeds in puin ligt. (ja, dus).

de redactie zei

Ach mevrouw Ina, dat klinkt wel heel dramatisch! Wij hebben erg met u te doen, maar nog meer met uw haarfabrieken natuurlijk.....

Hannah en Maxi zei

hallo Igor!
ja je zal wel blij zijn als je huis weer bewoonbaar is, en wat zul je de muren missen waar je aan krabben kan! groeten aan al de kat mensen in Leiden! Maxi in Wellington.