Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 17 februari 2011

Voor het eerst op straat

Loesie, die in de Katbladstraat naast de Steeg van Storm woont, is voor het eerst buiten geweest. Jawel, in een tuigje en dat stond haar allerschattigst.
Loesie is van september, dus nog heel erg jong, en dat kun je wel zien ook. Maar ze is ook heel erg nieuwsgierig en heeft nu al veel belangstelling voor interessante geuren.Ze heeft eveneens reeds belangstelling voor de jongens, in dit geval voor de Os. Echter, Oscar ziet haar (nog) niet zitten en mepte het kleine meisje. Dat vond mevrouw Katblad natuurlijk niet zo lief van hem en dat vertelde ze hem ook. Dat was erg onverstandig van haar want Os werd toen nog feller naar Loesie toe, en dat weer doet ons vermoeden dat hij in feite gewoon jaloers was op de aandacht die het meisje kreeg. Ja echt, niet alleen de Boez en Japekoppie zijn jaloers, maar onze parttime-reporter dus ook. Voorbehouden aan katers misschien? Nou nee, want mevrouw Troy kan er ook wat van.


Loesie trok zich niet echt veel aan van de klapjes van de Os. Zij woont in een huis met drie blafbeesten en is best wel het één en ander aan raar gedrag (zeg maar) gewend.
Nee, zij wilde nu in de korte tijd dat zij buiten mocht zijn zoveel mogelijk zien, beleven en besnuffelen. Dat zij daarbij erg zenuwachtig was konden wij duidelijk zien; ze liep behoorlijk te bibberen en trillen (maar dat kon natuurlijk ook van de kou komen, want ze zit normaal gesproken altijd binnen in haar warme huisje).Loesie had uiteraard helemaal geen belangstelling voor de camera, maar nadat mevrouw Katblad al een poosje had lopen zeuren, was zij dan toch bereid om één keertje even naar de lens te kijken.
Brutaal snuitje!, riep mevrouw Katblad direct, en daarom besloot Loesie dat dit tevens de laatste keer was. Groot gelijk!Oscar had zich ondertussen verstopt, maar denk maar niet dat Loesie dat niet had gezien. Zij zocht hem onmiddellijk op zijn schuilplaats op om hem duidelijk te maken dat ze niet achterlijk was en totaal niet bang voor hem. Nou, daar kon de Os het mee doen.Wel, op een gegeven moment was het tijd voor Loesie om weer naar binnen gaan, en dus deed ze nog snel even een leuk kunstje; hiernaast kunt u zien hoe behendig zij is. Ja, nu kan zij nog met gemak in een fietswiel klimmen, maar als zij straks groter en zwaarder is zal dat niet meer lukken; dat zal het fietswiel namelijk niet toestaan, denken wij.
Loesie mag voorlopig nog niet in haar eentje naar buiten, maar wel aan het tuigje. We hopen dat wij dat dan ook weer mogen meemaken!

4 opmerkingen:

Inge zei

Ziet er leuk uit, dat snoesje zo in het wiel maar wel met nageltjes in de band.
Zelf heb ik een slechte ervaring zo: Een kat op de vlietlanden hing ook zo in mijn band, kon ik mooi dat takkeeind naar huis lopen.....

Hans zei

Zo Loesie,

een rooie poes, dat zie je niet vaak. En wat ben jij mooi. Een hele aanwinst voor de Katlad buurt. Cera moet uitkijken!
Want zoals de functie van SVDB vakant is, is er ook nog de functie van topmodel die een beetje vakant is nu Cera reporter geworden is. Ik ga ruzie met mevrouw Katblad krijgen, want nu als stem ik voor de functie Topmodel van de Katbladbuurt op jou!

mevrouw K. zei

Geen reparatiesetje bij u, mevrouw Inge?
Nou meneer Hans, Loesie is voorlopig nog niet beschikbaar als topmodel en dan is het nog de vraag of zij daar wel wat voor voelt! Bovendien gaat mevrouw Katblad over het verdelen van de functies, en al doet Cera parttime modellenwerk, haar contract loopt nog lang niet af en wij kunnen geen tweede model betalen. Zo zit het dus!
Maar ze (Loesie) is inderdaad heel mooi, al is ze nog maar een peuter. We blijven haar vast en zeker volgen.....

ina zei

Wat een mooie meid!
En een erg leuke foto met dat fietswiel.