Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 21 februari 2011

Monster is bang voor verkeer

Eindelijk dan hebben wij Monster uit de Parallelstraat weer eens op de foto kunnen zetten. Wij hadden hem al een hele tijd niet meer gezien en vreesden zo langzamerhand het ergste, maar hoorden nu van zijn mens dat hij zich voornamelijk op het dak achter zijn huis ophoudt en niet vaak meer op straat komt. Dit heeft te maken met het feit dat zijn mens niet graag heeft dat hij zonder toezicht in de Parallelstraat loopt, omdat Monster dus blijkbaar bang is voor het verkeer aldaar.
Hij vermaakt zich overigens erg goed op het dakgebied, en ontmoet daar regelmatig Oscar, Lima, Poeki en haar zoon Wamy. Vooral met Wamy heeft Monster regelmatig allerlei vormen van contact. De ene keer verloopt dat contact in vrede, maar er wordt ook ruzie gemaakt en daar kijken wij dan weer niet van op. Monster heeft ook in het verleden veel last gehad van Bel de Franskat, maar wij konden zijn mens vertellen dat zij daar niet meer voor hoeft te vrezen. Wamy komt (uiteraard) ook via het dak regelmatig controleren of Monster wel genoeg te eten krijgt, en moet dan tevens proeven of de kwaliteit van dat eten wel deugt. Natuurlijk stelt Monster deze vorm van bemoeienis niet erg op prijs.
Wel, wij zijn in elk geval blij dat Monster het goed maakt, maar daarnaast ook een beetje bedroefd omdat hij niet meer regelmatig op straat verschijnt. Op deze manier kan hij ook niet meedoen aan de strijd om de titel Schrik van de Buurt, terwijl hij daar ons inziens (gebaseerd op onze eerste ontmoetingen met hem) best de kwaliteiten voor heeft. Het is niet anders en we moeten het er dus mee doen. Als Monster maar blij en gelukkig is, heh? Ja, zo is het maar net.....

8 opmerkingen:

Hans zei

Maar hij kan toch ook svhd worden?

Schrik van het dak dus. . .

Twee schrikkers maakt de verhalen van de Katbladbuurt nog veel spannender. Boven hebben we ook nog svhttdus.

Schrik van hetterras, Thassos dus

ina zei

Zo wordt het wel erg ingewikkeld, Hans.

Annemieke zei

Fijn dat we Monster ook nog een keer zien - als hij maar gelukkig is natuurlijk - maar ik miste hem wel.

Hans zei

Ja, wat wil je. . . .
Dallas, Coronation Street, As the world turns, Goede Tijden, Slechte Tijden etc etc zijn ook toe aan updates.!

de redactie zei

Dit laatste Hans, snappen we effe niet....

Hans zei

Was bedoeld als reactie op Ina. Toch duidelijk! Hoe meer intriges, hoe spannender Katblad!! Hoe meer lezers dus. 'Boer zoekt vrouw' maakt zich al zorgen dat er zondag minder dan 5 miljoen kijkers waren. . .!

de hoofdredacteur zei

Beste lezers,
Dit is geen soap (al lijkt het er soms wel een beetje op) maar een krant! De katten hebben het voor het zeggen, niet wij....

mevrouw K. zei

Maar we vinden het wel fijn dat u meedenkt met ons, hoor!