Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 24 februari 2011

Zitten kniezen om niets

Onze Boez doet soms een beetje zielig omdat hij vindt dat hij niet genoeg aandacht krijgt. En dan gaat hij dus ergens zitten en kijkt daarbij nog vreselijk sip ook, zodat mevrouw Katblad denkt dat het allemaal haar schuld is dat Boez zich wellicht een tikje ongelukkig voelt.... Maar de Boezelmans begrijpt dus niet dat hij bij een krant werkt, en dat het mens derhalve noodzakelijkerwijs met de camera achter vele poezen aan moet lopen om verslag uit te brengen van alle kattengebeurtenissen in de buurt, en dat hij dan of kan meewerken, of zichzelf even moet vermaken. Ja, Boez is dan wel reporter bij het Katblad, maar niet uit eigen keuze dus. Nee, hij werd als klein jochie uit het Gooi door ons opgehaald, zomaar van zijn moeder en broers en zussen gescheiden en bij twee oude chagrijnige oudjes geplaatst, en bovendien dan ook nog eens bij een mens dat best wel goed voor haarfabrieken zorgt, maar daarnaast ook niet helemaal spoort. En hij is verwend, maar ook dat ziet hij anders, en eigenlijk als normaal. Ja, want dat hij als enige onder het dekbed mag duiken (dat trouwens doet uit eigen keuze maar ook wel met instemming van mevrouw K.), snoepies krijgt en kan opvangen uit de lucht omdat hij graag heeft dat mevrouw Katblad die door de kamer werpt, een boez(em)vriendje heeft die hem (bijna) elke dag komt opzoeken en met wie hij kan spelen én die hij kan molesteren zonder daarvoor gestraft te worden, dat allemaal (en nog veel meer) beschouwt hij als normaal en hij denkt dat hem dat allemaal toekomt. En als er dus iets niet helemaal zo gaat als hij zou willen, gaat meneer Boez zitten kniezen, zoals hier op de foto.
Vanavond kregen de redactiekatten pangasiusfilet. Ja, gepocheerd nog wel, en lauwwarm geserveerd. Weet u wat dat kost??? Iedereen dus dankbaar aan het smullen, maar de Boez (die persé zijn portie op het aanrecht wilde opgediend krijgen), at maar de helft op en spreidde de rest uit over het aanrechtblad, alsof het te min was, die verrukkelijke vis! Nee, hij had eigenlijk liever zo'n staafje, maar dat kreeg hij natuurlijk mooi niet!
Het is me een portret, die Boez. Hij pest zijn huisgenoten maar komt overal mee weg, want niemand geeft hem eens een keer flink op zijn donder. En als ie dan zo sip zit te kijken, voelt mevrouw Katblad zich schuldig en denkt dat ze tekort schiet. Snapt u daar wat van? Nou, wij dus niet!

2 opmerkingen:

ina zei

Ik snap het ook niet, maar zo gaat het wel.

mw. Katblad zei

Ja, we zijn softies!