Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 15 februari 2011

Tamme reporters

Oscar wilde erg graag een rondje lopen met mevrouw Katblad, maar wenste ook dat de Boez mee zou gaan. Doch deze lag nog op het dekbed (waarschijnlijk nog wat darmkrampjes) en had zich dus niet gemeld voor het werk, zeg maar.
Os protesteerde een beetje tegen deze gang van zaken en bleef wat hangen rond de tafels, in de hoop dat de Boez zich zou bedenken en alsnog zou komen opdagen. Wel, als het aan mevrouw Katblad had gelegen waren ze al een eind op weg geweest, maar Oscar aarzelde terecht, bleek even later.


Ja, want daar kwam-ie dan toch nog, de Boez! Allemaal blij natuurlijk, heh?Eerst volgde een hartelijke begroeting, en die duurde eventjes. Ach, wat schattig nu weer, heh? Echt vriendjes ja, en altijd zo hartelijk en liefdevol.
Nou jongens, gaan we dan eindelijk?
Kaija zat in haar tuin net lekker te zonnen en reageerde niet zo positief op de komst van onze twee reporters. Mevrouw Katblad beloofde haar dat we niet lang zouden blijven en haar bovendien in het geheel niet zouden lastig vallen, maar Kaija geloofde dat niet zomaar direct. Nee, eerst zien dus, en dan.... weer zien.

Doch onze jongens waren vrij tam. Er werd hier en daar wat geïnspecteerd, maar daar bleef het ook bij.
Op de foto ziet u onder het raam dus Kaija, daar vlak voor de Boez, en op de voorgrond, tussen het inéén gezakte, verlepte en dus levenloze kattenkruid, Oscar.
Veel leverde de inspectie niet op, alleen dan dat er best wel aardig wat plantjes bovenkomen, met uitzondering van de belangrijkste, het kattenkruid oftewel de Nepeta. Nee, daar zit nog helemaal geen leven in en dat is een slechte zaak. Maar het jaar is nog jong dus kan er nog van alles gebeuren, toch? Zo is het maar net.

2 opmerkingen:

Hans zei

Ach mevrouw Katblad, ik denk dat bij het tuincentrum al weer Nepeta verkrijgbaar zal zijn. Dan kunt u de gemeente voor wezen :)
En is het niet voor de kruidentuin, dan wel voor de hoftuin en de tafel voor het loket!

mevrouw K. zei

Oh, wij gaan zeker enkele pollen kopen natuurlijk, maar in de Kruidentuin komt het vast ook wel in orde - het is nog vroeg in het jaar! Erg vroeg zelfs!