Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 25 februari 2011

Goeie oren en een beetje Pavlov

Wamy was weer eens lekker aan het stoorzenden, want tijdens onze ronde had hij reporter Boez door de Steeg van Storm naar de redactie terug gejaagd, de Os zat verstopt achter een fietswiel in de Parallelstraat en wilde geen poot meer verzetten. Daar waren we dus weer mooi klaar mee.

Op de foto staat Wamy net te bedenken hoe hij Oscar achter de fiets vandaan kon krijgen, toen het volgende gebeurde.Wamy liep plots en zeer beslist door naar zijn eigen voordeur, ging daar zitten en hield de deur in de gaten. Nee, belangstelling voor Os had hij opeens niet meer en ook niet voor mevrouw Katblad met haar camera (maar dat is minder vreemd).
Wij schonken op onze beurt verder geen aandacht meer aan het stoorzendertje en begonnen terug te lopen naar de Steeg van Storm. We keken echter nog wel even om.Wamy was tegen de deur opgesprongen en stond al mauwend naar boven te kijken.
Nu weten wij toevallig dat er achter die deur een trap naar boven begint, dus moest Wamy vast en zeker gehoord hebben dat er iemand naar beneden kwam om de deur te openen. Maar dat gebeurde niet. Tenminste, niet onmiddellijk. Omdat Wamy niet voor niets daar zo stond te mekkeren, bleven we even met hem wachten, en inderdaad, na een poos (en dat duurde best wel lang) kwam er een mens met blafbeest naar buiten en kon Wamy naar binnen schieten. Wel, we weten niet hoe het met u is, maar wij vonden het knap van Wamy dat hij zo lang van tevoren wist wat er ging gebeuren. Wat heel goeie oren en een paar schepjes Pavlov al niet kunnen bewerkstelligen, heh?

4 opmerkingen:

ina zei

Zo vlak bij zijn eigen huis is Wamy toch wel schattig.

de fotograaf zei

Ja, wij waren ook diep ontroerd...

Lily zei

Ach die Mr. Wamy moet ook alert zijn. Hij kan namelijk wel zelfstandig het pand verlaten via het dak, maar weer terug lukt hem niet. Als ie zijn mens(en)mist terwijl hij best een brokje zou lusten heeft ie dus geen eten. Daarom speurt hij denk ik de bakken wel eens af.

de redactie zei

Speurt de bakken wel eens af? Wamy rooft alles wat hij kan bemachtigen!

Maar, mevrouw Lily, er zullen helaas nog maar weinig mensen deze reactie lezen omdat we alweer zoveel verder in de tijd zijn. Onze meeste lezers bezoeken elke dag het katblad en bladeren derhalve niet al te ver terug..... U moet er dus vroeger bij zijn! Wammes is er in elk geval elke dag bij! Bij het Poezenloket dan wel te verstaan!