Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 26 februari 2011

Obsessie

Ook Cera heeft een kleine afwijking waarover wij u graag willen vertellen. Niet dat het nu zo erg bijzonder is, maar wij denken dat zij een heuse obsessie heeft en die betreft het stalen hek....
Ook de laatste keer dat wij met haar op het Zooiplein waren, viel het ons weer op dat zij wel erg vaak langs het hek omhoog kijkt. En geloof ons, er is daar niets anders te zien dan het hek zelf.
Ja, wij denken dat zij steeds maar weer de behoefte heeft de hoogte van het hek te bepalen en de mogelijkheden te bezien erin te klimmen.
Cera heeft al diverse keren een poging gewaagd en hing dan aan haar nageltjes in het ijzeren vlechtwerk, zo ongeveer halverwege de top, zeg maar. Wij hebben haar nog nooit op de hoogste dwarsligger zien balanceren, maar dat gaat vast nog wel een keer gebeuren, of het gebeurde al en hebben wij het net niet mogen meemaken. Wij maken hier geen grapjes over, wij weten het zeker.Kijk, hier staat zij weer omhoog te kijken. Even nadat deze foto werd gemaakt, ging zij de lucht in en hing korte tijd iets verderop in het hek te bengelen aan die dunne pootjes van haar.
Nee, we weten niet wat haar bezielt en houden het dus maar op een obsessie.
Ondertussen echter houden wij ons hart vast, want het hek kent vele, gevaarlijke uitsteeksels, en we weten niet of Cera die wel zo goed kan zien. We houden het er maar op van wel. Maar we hadden liever dat Cera in plaats van deze, een andere obsessie zou hebben gehad, bijvoorbeeld iets met vogeltjes.
Tja, zo hebben ze allemaal iets geks, heh? Die rare haarfabrieken....

Geen opmerkingen: