Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 3 februari 2011

Geheimzinnige gesprekken

Omdat het mens van Myo even op de redactie van Het LKB langskwam, kregen wij ook bezoek van Myo zelf. Hij wil namelijk heel graag weten waar zijn mens uithangt, en als dat binnen loopafstand is kan hij 'm nog in de gaten houden ook.
Ja, want Myo is erg (eigen) mens-gericht. Nee, zijn soortgenoten ziet hij niet zo zitten, maar dat is dan vooral als die op zijn grondgebied komen.
Op zijn eerste dag in de Hoftuin (een paar jaar geleden alweer) zorgde Myo er reeds voor dat buurpoes Bohr nooit meer rustig op haar bankje kon gaan zitten, en daarnaast is hij ook niet de beste vriendjes geworden met de broers Panda en Harremans, behalve als hij kans ziet om hun huis binnen te sluipen voor een snelle hap. Hoewel, vertelde zijn mens, Myo de laatste tijd wel wat minder gefixeerd is op eten. Iwan's beste vriend is Myo ook al niet; hij heeft Iwan laatst zelfs nog gemept!

Myo bleef erg lang bij de redactie rondscharrelen en probeerde zelfs nog een keer een paar stapjes binnen te zetten!
Maar toen zijn mens van een biertje zat te genieten, wist hij blijkbaar al hoe laat het was; in ieder geval ging hij tenslotte terug naar zijn huis, maar niet nadat hij toch nog even een paar vuilniszakken had gecontroleerd op scheurtjes enzo....
Wij hoorden ook nog van Myo's mens dat Rooie Gijs een paar dagen voor zijn dood Myo nog diverse keren in zijn huis heeft opgezocht. Waarom dat was weet het mens niet, maar wij vermoeden dat R. Gijs met Myo kwam overleggen over zijn opvolging als Partijleider van "Hof is Vol". Uiteraard weten wij helaas verder niets over de inhoud van deze gesprekken.

2 opmerkingen:

Dennis zei

Myo bleek niet naar huis te zijn gegaan. Na de broodnodige boodschappen kon ik hem thuis niet vinden. Na een keer roepen in de hoftuin kwam hij met snelle pas uit de katbladstraat zetten. Hij was me blijkbaar kwijtgeraakt.

Hans zei

Niet zo naief, mevrouw Katblad! Rooie Gijs heeft zijn staf voor zijn dood duidelijk aan Myo overgedragen.
Myo is dus de nieuwe baas van Hof is Vol! Die twee broertjes (Harremans en die andere) hebben het te druk met hun gezamelijke ruzie. Myo is in mijn ogen overigens een groenlinkser! Het gaat dus helemaal goed komen in het Hof.